Lid worden

Corona Veiligheidsregels

Veilig sporten

We hebben maatregelen genomen om sporten in de club zo veilig mogelijk te laten verlopen. We doen dit samen met onze leden. Neem onderstaande tijdelijke regels daarom goed door voor je de club bezoekt.

  • Alle faciliteiten weer te gebruiken
  • Geopend op reguliere openingstijden
  • Het bezoek reserveren is tijdelijk verplicht

Clubbezoek


Veilige doorstroom

De overheid heeft besloten dat sportclubs weer open mogen per 1 juli. Uiteraard wel met enkele veiligheidsregels, opgesteld in samenwerking met het RIVM. De belangrijkste voorwaarde is dat er voldoende ruimte blijft tussen de sporters. Dat betekent dat we tijdelijk werken met het boeken van tijdslots. Zo zorgen we samen dat de doorstroom in de club zo goed en veilig mogelijk verloopt. 

Reserveren verplicht

We vragen leden hun bezoek te reserveren via de Club Pellikaan Booking app. Zo reguleren we het bezoek in de club en de groepslessen. Dit zorgt ervoor dat iedereen veilig gebruik kan maken van de verschillende faciliteiten. Ook het zwembad en de wellness worden gereserveerd. Je kunt maximaal zes dagen van tevoren boeken, met een maximum van twee boekingen per dag. 


Wat kun je gebruiken?

Vanaf 1 juli is de gehele club in gebruik. Voor fitness, groepslessen en racketsporten moet je reserveren via de Booking app. Ook het zwembad en de wellness gaan op reservering. Wil je zeker zijn van een plekje in het zwembad? Boek dan een tijdslot in de Booking app. Uiteraard kun je ook op de dag zelf kijken of er plek is. Vraag dit bij de receptie van de club. Heb je een gezinslidmaatschap? Dan hoef je niet te reserveren voor de Kidsclub. Op het terras van The Coffee Club kun je plaatsnemen als er een tafeltje vrij is. Wil je binnen eten? Vraag dan even of er een plekje vrij is. Reserveren is niet nodig.

Bekijk de uitgebreide toelichting per faciliteit onderaan deze pagina. 

Kom niet te vroeg

We verzoeken onze leden vriendelijk om niet te vroeg naar de club te komen, maximaal 5 minuten voor aanvang van je geboekte reservering. Dit om te zorgen voor een veilige in- en uitstroom. 

 

Eigen materiaal

Het gebruik van een eigen schone handdoek en bidon is verplicht. Daarnaast is het aan te raden om een eigen matje mee te nemen naar yoga en andere groepslessen. Heb je die niet, neem dan een grote (hand)doek mee. 

Dagpassen

Het is tijdelijk niet mogelijk om gebruik te maken van een dagpas of weekpas.


Daytimers

Vanaf 1 juli gelden de normale regels voor de daytime members. Heb je een lidmaatschap voor de daluren? Dan is het alleen toegestaan binnen die geldende tijden een boeking te maken. 

Contactloos

  

Clubpas scannen

Leden moeten tijdelijk zelf hun clubpas scannen bij binnenkomst van de club. 


Cashless betalingen

Het is niet mogelijk om met cash geld te betalen. Betalingen kunnen per pin of met een opgewaardeerde clubcard. 

Plexiglas

Er staat plexiglas tussen de leden en het Club Pellikaan personeel bij de balies. Dit voor extra veiligheid op de plekken waar 1,5 meter afstand niet mogelijk is. 


Schoonmaak & Hygiëne 

 

Ventilatie 

In praktisch alle ruimtes van Club Pellikaan zijn professionele luchtverversingsinstallaties aanwezig. Hiermee zorgen we continue voor voldoende schone en frisse lucht. In de ruimtes waarin dit niet kan, zorgen we voor optimale ventilatie door deuren en ramen open te zetten. 


Extra schoonmaak

In deze periode besteden wij nog meer aandacht aan een uitstekende hygiëne. Dat betekent dat de club meerdere keren per dag intensief wordt gereinigd door onze medewerkers. Ook vragen wij leden om de apparatuur en materialen zelf extra te reinigen na gebruik.

Schoonmaakrondes

Tussen de lessen en activiteiten is tijd gereserveerd voor extra schoonmaakrondes. Het is dan niet mogelijk de club te gebruiken. Hier is rekening mee gehouden in de Booking app. We reinigen tijdens deze schoonmaakrondes de apparatuur en faciliteiten die intensief worden gebruikt. 


Desinfecteren 

Op meerdere plekken in de club staat desinfectiemiddel. Bij binnenkomst vragen wij leden en medewerkers deze te gebruiken. Ook gedurende het bezoek herinneren wij je regelmatig de handen opnieuw te desinfecteren bij de daarvoor aangegeven punten.

Health Check

 

Ziek? Niet sporten

Het is niet toegestaan om de club te bezoeken als je verkouden bent of koorts hebt. Ook met keelpijn en hoesten verzoeken we je vriendelijk, doch dringend om thuis te blijven tot de klachten ten minste 24 uur over zijn. Dit geldt ook voor zwembad, sauna en stoombad. 

Triage bij binnenkomst

Een korte triage aan de deur is verplicht voor onze leden en medewerkers. Op de receptiebalie staan daarom een aantal gezondheidsvragen. Je vindt deze ook op deze pagina. Neem dit goed door voor je bezoek. De receptiemedewerkers zullen hier ook naar vragen. Alleen wanneer je alle vragen met ‘nee’ kunt beantwoorden, mag je de club bezoeken. Dat betekent dat we je helaas weigeren bij de deur indien je wel last hebt van gezondheidsklachten. 


Triage in de app

Ook via de Booking app zullen we leden herinneren aan de gezondheidsvragen, zodat we niemand bij de deur teleurstellen en de situatie veilig houden. 

Afstand houden

 

Signing op de grond

Op de vloeren zijn markeringen aangebracht om looproutes aan te geven en te herinneren aan de 1,5 meter afstand in de club. 

 

Geen high fives

Er worden tijdelijk geen handen of high fives gegeven in de club. 

Anderhalve meter

Overal in de club is 1,5 meter afstand houden verplicht. We geven aan welke apparaten je in de fitness wel en niet kunt gebruiken. Bij de groepslessen staan markeringen op de grond voor de deelnemers. In de high intensity lessen is het belangrijk om nog meer dan 1,5 meter afstand te houden. Dat betekent dat we bij die lessen minder leden tegelijk toelaten. Veel van dit soort lessen - zoals spinning  - verplaatsen we indien mogelijk naar buiten. 

Regels per faciliteit


Fitness 

Fitness kan geboekt worden per 1 uur en 15 minuten*. Is dit te lang, dan mag je binnen dat tijdslot ook later naar de club komen. De eindtijd blijft altijd gelijk. Er loopt een fitcoach rond waarbij je - op anderhalve meter - terecht kan met je vragen over je training. Het fitcoach begeleidingstraject wordt tijdelijk niet aangeboden. Heb je behoefte aan meer hulp? Doe dan mee met de small group fitness trainingen onder leiding van een fitcoach. Deze lessen zijn op de fitnessvloer en verplaatsen bij mooi weer naar buiten. We verzoeken je alle materialen schoon te maken na gebruik. 

*Dit kan per club verschillen. Bekijk de tijdslots van jouw club in de Booking app. 

 

eGym

Maak je gebruik van eGym, dan moet je hiervoor een reservering maken. Kies hierbij voor een fitness reservering. Vervolgens kun je zowel het eGym circuit als de overige fitness faciliteiten gebruiken.  

 

Groepslessen 

In de groepslessenzaal staan markeringen waar je plaats kunt nemen. Ook virtuele lessen starten weer op reservering. Het is verplicht je eigen materiaal schoon te maken na gebruik. Op sommige clubs blijven de groepslessen onder de overkapping op het buitenterrein. Bekijk de locatie in de Booking app.

 

Yoga 

In de yogazaal staan markeringen (of liggen matjes) waar je plaats kunt nemen. In verband met de luchtverversing staat er tijdelijk geen Hot Yoga op het rooster. We raden aan een eigen yogamatje te gebruiken. Op sommige clubs blijven de yogalessen onder de overkapping op het buitenterrein. Bekijk de locatie in de Booking app. 

 

Spinning 

De spinning blijft - op veler verzoek - buiten indien het weer het toelaat. Als het weer slecht is, verplaatsen we de fietsen naar binnen. Op sommige clubs verplaatst de spinningles bij regen naar de overkapping op het buitenterrein. Bekijk de locatie in de Booking app.

 

Zwembad 

Ook het bezoek aan het zwembad wordt gereserveerd. Dit zodat het niet te druk wordt in het zwembad en in de kleedkamer. Je kunt het zwembad reserveren voor 45 minuten. Binnen dit tijdslot ben je vrij om te kiezen voor baantjes trekken, de leisure pool, het stoombad of de sauna’s. Wel vragen we je rekening te houden met de aanwijzingen in het zwembad, zodat het niet te druk wordt op één plek. Wil je zwemmen met kinderen, dan kun je ‘familiezwemmen’ boeken in de app. Hierbij hoeft alleen de ouder een tijdslot te boeken. Zwemmers mogen gebruik maken van douches en kleedkamer. De omkleedtijd na het zwemmen is 15 minuten. 

 

Wellness 

Wanneer je het zwembad hebt gereserveerd, mag je ook gebruik maken van de wellness. Op de deuren van de sauna en het stoombad staat aangegeven hoeveel mensen er tegelijk in de ruimte aanwezig mogen zijn - met anderhalve meter afstand. Dit geldt ook voor de bubbelbaden en de baantjes in het zwembad. Het is verplicht om deze aanwijzingen op te volgen. 

 

Zwemlessen en aquarobics 

Wanneer er zwemlessen of aquarobics lessen in het zwembad zijn, is het niet mogelijk om vrij te recreëren. Dit om de drukte in het zwembad en de kleedkamers te beperken. Tijdens aquarobics vragen we je ook afstand te houden van de andere deelnemers. Zit je kind op zwemles, dan krijg je via de zwemschool meer informatie over het zwemles protocol. Deelnemers van aquarobics en zwemles mogen gebruik maken van douches en kleedkamer. De omkleedtijd na het zwemmen is 15 minuten. 

 

Kleedkamer

De kleedkamers (en lockers) zijn weer te gebruiken voor zwemmers. Er staan markeringen om voldoende afstand te bewaren. We vragen fitnessers en deelnemers van groepslessen om thuis te douches en om te kleden. Dit om de drukte in de kleedkamer te beperken. In Almere mogen sporters wel gebruik maken van de kleedkamers, omdat hier geen zwemfaciliteiten zijn. Wel is hier het verzoek om alsnog zoveel mogelijk thuis om te kleden en te douchen i.v.m. drukte. 

 

Douches

De douches zijn alleen te gebruiken wanneer je in het zwembad bent geweest. Meegedaan met een groepsles of in de fitness getraind? Dan verzoeken we je thuis te douchen. Dit om de drukte in de kleedkamer en douches te reguleren. In Almere mogen sporters wel gebruik maken van de douches, omdat hier geen zwemfaciliteiten zijn. Wel is hier het verzoek om alsnog zoveel mogelijk thuis om te kleden en te douchen i.v.m. drukte. 


Toiletten

Het is weer toegestaan om de toiletten in de club en bij het zwembad te gebruiken. 


Zonnebank

Het is mogelijk om gebruik te maken van de zonnebank. Dit kan door te reserveren bij de receptie. We vragen je deze goed schoon te maken na gebruik.  

 

Kidsclub

De kidsclub is (m.u.v. Almere) weer open voor kinderen met een lidmaatschap. Je hoeft hiervoor niet te reserveren, maar wanneer het te druk wordt kunnen we wel kinderen weigeren. Wil je het zeker weten, dan kun je altijd even bellen van tevoren. We verzoeken geen eigen spullen, eten en drinken mee te nemen. De kinderen krijgen bij ons wat te drinken. Het verzoek is om luiers nog te verschonen vlak voor het bezoek. We geven tijdelijk geen flesvoeding. Het volledige protocol is te verkrijgen bij de Kidsclub. 

 

Racketsporten

Wanneer je een tennisbaan boekt, gaan we ervan uit dat je met mooi weer buiten speelt. Mocht het toch gaan regenen, vraag dan bij de receptie naar de mogelijkheid om binnen te spelen. Padel en squash is altijd binnen en ook op reservering. Het is toegestaan om te dubbelen, als je de anderhalve meter afstand houdt. 

 

The Coffee Club 

The Coffee Club is open op aangepaste tijden. Op het terras kun je altijd plaatsnemen als er tafeltje vrij is. Wil je binnen zitten, vraag dan bij onze medewerkers of er een plekje vrij is. We hebben een beperkte menukaart. Het is ook mogelijk om eten of drinken mee te nemen naar huis. Vraag onze teamleden naar het to go aanbod. 

Teaser

Club Pellikaan Booking app

Download de app