Contact Lid worden

Corona Veiligheidsregels (oud)

We hebben maatregelen genomen om sporten in de club en op ons buitenterrein zo veilig mogelijk te laten verlopen. Neem onderstaande tijdelijke regels daarom goed door voordat je ons bezoekt.

MOVING FORWARD

Goed nieuws: onze deuren zijn weer open! Je kunt weer fitnessen en zwemmen in de club. Groepslessen volg je op onze outdoor trainingsarea incl. overkappingen. En ook de kidsclub is weer open. Lees meer over de beschikbare faciliteiten, de incasso en veelgestelde vragen op deze pagina.

Basisregels blijven belangrijk 

Hou je altijd aan de basisregels: voldoende afstand, materialen schoonmaken na gebruik en blijf thuis bij klachten, ook als je twijfelt. Bedankt voor jullie medewerking!

Clubbezoek


Veilige doorstroom

Om het bezoek aan de club veilig te houden werken we volgens de richtlijnen van NL Actief. Door het boeken van tijdslot zorgen we samen dat de doorstroom zo goed en veilig mogelijk verloopt en er voldoende ruimte blijft tussen de sporters.

Reserveren verplicht

We vragen je je bezoek te reserveren via de Club Pellikaan booking app. Zo reguleren we het bezoek en houden we het veilig qua doorstroom. Je kunt twee boekingen plaatsen per dag.

Kom niet te vroeg

We verzoeken je vriendelijk om niet te vroeg naar de club te komen, maximaal 5 minuten voor aanvang van je geboekte reservering. Dit om te zorgen voor een veilige en rustige in- en uitstroom. 

 

Eigen materiaal

Het gebruik van een eigen handdoek en bidon is verplicht. 

Dagpassen

Het is niet mogelijk om gebruik te maken van een dagpas.


Daytimers

Voor daytime members gelden de normale regel. Heb je een lidmaatschap voor de daluren? Dan is het alleen toegestaan binnen die geldende tijden een boeking te maken. 

Contactloos

  

Clubpas scannen

Leden moeten tijdelijk zelf hun clubpas scannen bij binnenkomst van de club.

Schoonmaak & Hygiëne  


Extra schoonmaak

In deze periode besteden wij nog meer aandacht aan een uitstekende hygiëne. Wij vragen leden om de apparatuur en materialen zelf extra te reinigen na gebruik. Er zijn meerdere schoonmaak kits aanwezig.

Desinfecteren 

Op meerdere plekken buiten de club staat desinfectiemiddel. Bij de entree vragen wij leden en medewerkers deze te gebruiken. Ook gedurende het bezoek vragen we je de handen opnieuw te desinfecteren bij de daarvoor aangegeven punten.

Health Check

 

Ziek? Niet sporten.

Het is niet toegestaan om de club te bezoeken als je verkouden bent of koorts hebt. Ook met keelpijn en hoesten verzoeken we je vriendelijk, maar dringend om thuis te blijven tot de klachten ten minste 24 uur over zijn. 

Triage bij bezoek 

Een korte triage bij de entree is verplicht voor onze leden en medewerkers. Je vindt de gezondheidsvragen op deze pagina. Neem dit goed door voor je bezoek. Alleen wanneer je alle vragen met ‘nee’ kunt beantwoorden, mag je het terrein bezoeken. Dat betekent dat we je helaas weigeren indien je wel last hebt van gezondheidsklachten. 

Triage in de app

Ook via de booking app zullen we leden herinneren aan de gezondheidsvragen, zodat we niemand bij de deur teleurstellen en de situatie veilig houden. 

Anderhalve meter

Overal is 1,5 meter afstand houden verplicht. Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is het gebruik van een mondkapje in de openbare ruimtes verplicht. Club Pellikaan is een sportclub waar veel mensen samenkomen en valt hiermee onder de publieke binnenruimte. Dit betekent dat het vanuit de overheid verplicht is om - wanneer je je verplaatst in de club - een mondkapje te dragen. Tijdens het sporten mag je je mondkapje vanzelfsprekend afdoen. 

Regels per faciliteit


Fitness en lessen

Fitness kun je boeken via de booking app. Tijdens dit tijdslot kun je vrij trainen met de beschikbare cardio- en krachtmaterialen of kun je gebruik maken van de workouts in de training app. In de booking app kun je zien welke materialen er bij jouw club beschikbaar zijn. Is het tijdslot te lang, dan mag je binnen dat tijdslot ook later naar de club komen. De eindtijd blijft altijd gelijk. Er loopt een fitcoach rond waarbij je - op anderhalve meter - terecht kunt met je vragen over je training. We verzoeken je alle materialen schoon te maken na gebruik. 


Groepslessen

Groepslessen worden gegeven op onze outdoor trainingsarea. In de les staan markeringen waar je plaats kunt nemen. Er mogen buiten max. 30 personen per les meedoen, mits er anderhalve meter afstand tussen de deelnemers mogelijk is. Bij sommige lessen zal het aantal dus lager zijn. Het is verplicht je eigen materiaal schoon te maken na gebruik. Virtuele lessen zijn op reservering en zijn voor binnen te reserveren. Aquarobics is nog niet mogelijk.


Racketsporten

Wanneer je een tennisbaan boekt, gaan we ervan uit dat je met mooi weer buiten speelt. Mocht het toch gaan regenen, vraag dan bij de receptie naar de mogelijkheid om binnen te spelen. Dubbelen met tennis en padel is toegestaan met anderhalve meter afstand. Ook squashen blijft mogelijk. Twee squashers mogen op één baan te spelen, echter alleen in trainingsvormen waarbij de 1,5 meter wordt gehandhaafd. De verantwoordelijkheid voor 1,5 meter ligt bij de racketsporter(s) zelf.


EGYM

Maak je gebruik van eGym, dan moet je hiervoor een reservering maken. Kies hierbij voor een fitness reservering. Vervolgens kun je zowel het eGym circuit als de overige fitness faciliteiten gebruiken.  


Zwembad 

Het bezoek aan het zwembad wordt gereserveerd. Dit zodat het niet te druk wordt in het zwembad en in de kleedkamer. Binnen dit tijdslot kun je vrijzwemmen of baantjes trekken. Wil je zwemmen met kinderen, dan kun je ‘familiezwemmen’ boeken in de app. Hierbij hoeft alleen de ouder een tijdslot te boeken. Zwemmers mogen gebruik maken van de kleedkamers, maar niet van de douches. Je kunt dus droge kleding aandoen en daarna thuis douchen. 


Wellness

De wellness - de sauna, het stoombad en de bubbelbaden - zijn nog gesloten.


Kleedkamer en douches

De kleedkamers, lockers en douches mogen niet gebruikt worden door sporters. We vragen individuele sporters en deelnemers van groepslessen om thuis te douches en om te kleden. Zwemmers mogen gebruik maken van de kleedkamers en lockers, maar niet van de douches. Je kunt dus droge kleding aandoen en daarna thuis douchen. 


Toiletten

Je kunt gebruik maken van de toiletten in de club en bij het zwembad. 

 

Zonnebank

Het is helaas niet toegestaan om gebruik te maken van de zonnebank.

 

Kidsclub en kidslessen 

De kidsclub is open voor kinderen met een lidmaatschap. Je hoeft hiervoor niet te reserveren, maar wanneer het te druk wordt kunnen we wel kinderen weigeren. Wil je het zeker weten, dan kun je altijd even bellen van tevoren. We verzoeken geen eigen spullen, eten en drinken mee te nemen. De kinderen krijgen bij ons wat te drinken. Het verzoek is om luiers nog te verschonen vlak voor het bezoek. We geven tijdelijk geen flesvoeding. Het volledige protocol is te verkrijgen bij de kidsclub. De kidslessen zijn op alle clubs weer begonnen! Bekijk de roosters hier.


Zwemles

Zwemles is gestart. Lees meer hier.

The Coffee Club

Het terras van onze Coffee Clubs zijn geopend. We werken met een aangepaste menukaart.

Teaser

Club Pellikaan Booking app

Download de app