Contact Lid worden

Corona Veiligheidsregels (oud 2)

Zaterdag 5 juni is er verder versoepeld. Zo zijn de groepslessen weer binnen en is de wellness open. Hieronder lees je wat dit betekent en wat de aangepaste maatregelen zijn.

Dit mag weer vanaf 5 juni:

  • Groepslessen mogen weer naar binnen met anderhalve meter afstand. 
  • Contactsporten zoals boxing zijn weer toegestaan. Afstand houden is niet nodig.
  • De wellness (sauna, stoombad, whirlpools) is weer open, net als de zonnebank.
  • De kleedkamers en douches zijn te gebruiken voor zowel zwemmers als sporters.*
  • The Coffee Club: het is weer mogelijk om binnen te eten en drinken op een zitplek.

* Het verzoek is wel om dit zoveel mogelijk thuis te doen, om drukte te voorkomen.

Bekijk de uitgebreide regels per faciliteit onderaan deze pagina. 


BELANGRIJK: Het blijft noodzakelijk om je bezoek te reserveren via de booking app. Dit geldt voor fitness, groepslessen, racketssporten, zwemmen en de wellness. Wil je wat drinken in The Coffee Club, dan reserveer je bij de bar een plekje voor je gaat zitten. 


Basisregels blijven gelden 

Hou je altijd aan de basisregels: voldoende afstand, materialen schoonmaken na gebruik en blijf thuis bij klachten, ook als je twijfelt. Bij het rondlopen in de club is een mondkapje verplicht. Deze mag af als je begint aan je training. Bedankt voor jullie medewerking!

Clubbezoek


Veilige doorstroom

Om het bezoek aan de club veilig te houden werken we volgens de richtlijnen van NL Actief. Door het boeken van een tijdslot zorgen we samen dat de doorstroom zo goed en veilig mogelijk verloopt en er voldoende ruimte blijft tussen de sporters. 


Luchtverversing

In vrijwel alle ruimtes van de club hebben wij professionele luchtverversingssystemen. Hiermee voeren we vervuilde binnenlucht af en komt er verse buitenlucht binnen. Op plekken waar we dit niet hebben ventileren we extra door ramen en deuren op te zetten. 

Reserveren verplicht

We vragen je je bezoek te reserveren via de Club Pellikaan booking app. Zo reguleren we het bezoek en houden we het veilig qua doorstroom. Je kunt twee boekingen plaatsen per dag.

Kom niet te vroeg

We verzoeken je vriendelijk om niet te vroeg naar de club te komen, maximaal 5 minuten voor aanvang van je geboekte reservering. Dit om te zorgen voor een veilige en rustige in- en uitstroom. 

 

Eigen materiaal

Het gebruik van een eigen handdoek en bidon is verplicht. 

Dagpassen

Het is niet mogelijk om gebruik te maken van een dagpas.


Daytimers

Voor daytime members gelden de normale regels. Heb je een lidmaatschap voor de daluren? Dan is het alleen toegestaan binnen die geldende tijden een boeking te maken. 

Contactloos

  

Clubpas scannen

Leden moeten tijdelijk zelf hun clubpas scannen bij binnenkomst van de club.

Schoonmaak & Hygiëne  


Extra schoonmaak

In deze periode besteden wij nog meer aandacht aan een uitstekende hygiëne. Wij vragen leden om de apparatuur en materialen zelf extra te reinigen na gebruik. Er zijn meerdere schoonmaak kits aanwezig.

Desinfecteren 

Op meerdere plekken buiten de club staat desinfectiemiddel. Bij de entree vragen wij leden en medewerkers deze te gebruiken. Ook gedurende het bezoek vragen we je de handen opnieuw te desinfecteren bij de daarvoor aangegeven punten.

Health Check

 

Ziek? Niet sporten.

Het is niet toegestaan om de club te bezoeken als je verkouden bent of koorts hebt. Ook met keelpijn en hoesten verzoeken we je vriendelijk, maar dringend om thuis te blijven tot de klachten ten minste 24 uur over zijn. 

Triage bij bezoek 

Een korte triage bij de entree is verplicht voor onze leden en medewerkers. Je vindt de gezondheidsvragen op deze pagina. Neem dit goed door voor je bezoek. Alleen wanneer je alle vragen met ‘nee’ kunt beantwoorden, mag je het terrein bezoeken. Dat betekent dat we je helaas weigeren indien je wel last hebt van gezondheidsklachten. 

Triage in de app

Ook via de booking app zullen we leden herinneren aan de gezondheidsvragen, zodat we niemand bij de deur teleurstellen en de situatie veilig houden. 

Anderhalve meter

Overal is 1,5 meter afstand houden verplicht. Dit geldt niet voor kinderen t/m 17 jaar. Ook bij contactsporten zoals boxing is er een uitzondering en geldt de anderhalve meter regel niet. 


Mondkapje

Club Pellikaan is een sportclub waar veel mensen samenkomen en valt hiermee onder de publieke binnenruimte. Dit betekent dat het vanuit de overheid verplicht is om - wanneer je je verplaatst in de club - een mondkapje te dragen. Tijdens het sporten mag je je mondkapje vanzelfsprekend afdoen. 

Regels per faciliteit


Fitness en lessen

Fitness kun je boeken via de booking app. Tijdens dit tijdslot kun je vrij trainen met de beschikbare cardio- en krachtmaterialen. Is het tijdslot te lang, dan mag je binnen dat tijdslot ook later naar de club komen. De eindtijd blijft altijd gelijk. Er loopt een fitcoach rond waarbij je - op anderhalve meter - terecht kunt met je vragen over je training. We verzoeken je alle materialen schoon te maken na gebruik. 


Groepslessen

Groepslessen worden gegeven in de groepsleszalen binnen in de club. Op sommige clubs blijven enkele lessen op het buitenterrein. Er mogen max. 50 personen per les meedoen, mits er anderhalve meter afstand tussen de deelnemers mogelijk is. Bij sommige lessen zal het aantal dus lager zijn. Op de grond staan markeringen waar je kunt gaan staan zodat er voldoende afstand is. Het is verplicht je eigen materiaal schoon te maken na gebruik. 


Racketsporten

Wanneer je een tennisbaan boekt, gaan we ervan uit dat je met mooi weer buiten speelt. Mocht het toch gaan regenen, vraag dan bij de receptie naar de mogelijkheid om binnen te spelen. Dubbelen met tennis en padel is toegestaan met anderhalve meter afstand. Ook squashen blijft mogelijk. Twee squashers mogen op één baan te spelen, echter alleen in trainingsvormen waarbij de 1,5 meter wordt gehandhaafd. De verantwoordelijkheid voor 1,5 meter ligt bij de racketsporter(s) zelf.


EGYM

Maak je gebruik van eGym, dan moet je hiervoor een reservering maken. Kies hierbij voor een fitness reservering. Vervolgens kun je zowel het eGym circuit als de overige fitness faciliteiten gebruiken.  


Zwembad 

Het bezoek aan het zwembad wordt gereserveerd. Dit zodat het niet te druk wordt in het zwembad en in de kleedkamer. Binnen dit tijdslot kun je vrijzwemmen of baantjes trekken. Wil je zwemmen met kinderen, dan kun je ‘familiezwemmen’ boeken in de app. Hierbij hoeft alleen de ouder een tijdslot te boeken. Zwemmers mogen gebruik maken van de kleedkamers en douches. Let altijd op de anderhalve meter afstand in de kleedkamers.


Wellness

De wellness - sauna, stoombad en whirlpools - zijn geopend. Het is noodzakelijk om hiervoor te reserveren in de booking app. Overal in de wellness moet je anderhalve meter afstand houden. Dat betekent ook dat er een maximaal aantal mensen tegelijk in sauna of stoombad mag. Volg hiervoor de instructies in het zwembad. 


Kleedkamer en douches

De kleedkamers, lockers en douches mogen gebruikt worden door sporters en zwemmers. Het verzoek is wel om zoveel mogelijk thuis te douchen en om te kleden, zodat het niet te druk wordt in de kleedkamer. In de kleedkamer moet overal anderhalve meter afstand worden gehouden.


Toiletten

Je kunt gebruik maken van de toiletten in de club en bij het zwembad. 

 

Zonnebank

Het is mogelijk gebruik te maken van de zonnebank. Reserveer hiervoor in de booking app of bij de receptie.

 

Kidsclub en kidslessen 

De kidsclub is open voor kinderen met een lidmaatschap. Je hoeft hiervoor niet te reserveren, maar wanneer het te druk wordt kunnen we wel kinderen weigeren. Wil je het zeker weten, dan kun je altijd even bellen van tevoren. We verzoeken geen eigen spullen, eten en drinken mee te nemen. De kinderen krijgen bij ons wat te drinken. Het verzoek is om luiers nog te verschonen vlak voor het bezoek. We geven tijdelijk geen flesvoeding. Het volledige protocol is te verkrijgen bij de kidsclub. De kidslessen zijn op alle clubs weer begonnen! Bekijk de roosters hier.


Zwemles

Zwemles is gestart. Lees meer hier.

The Coffee Club

The Coffee Club is open. Je kunt zowel binnen als op het terras zitten. Een zitplaats is verplicht: reserveer deze bij de bar. Het is niet toegestaan om aan de bar te zitten. We werken met een aangepaste menukaart.

Veelgestelde vragen


Ik ben al gevaccineerd, gelden de regels dan ook voor mij?

Ja, volgens de richtlijnen van het RIVM blijven de regels voor iedereen gelden. De beschikbare faciliteiten zijn hetzelfde voor wel en niet gevaccineerde personen. 


Ik ben lid via bedrijfsfitness, hoe zit dat? 

Je kunt contact met ons opnemen via het contactformulier


Ik ben niet lid. Kan ik lid worden?

Ja, dat kan. Je kunt je aanmelden voor een lidmaatschap via het contactformulier.


Ik heb een andere vraag

Neem contact met ons op via het contactformulier. Het is momenteel druk met vragen, dus antwoord kan een paar dagen duren. Bedankt voor je begrip!

Teaser

Club Pellikaan Booking app

Download de app