Contact Lid worden

Corona Veiligheidsregels (oud1)

Veilig sporten

We hebben maatregelen genomen om sporten in de club zo veilig mogelijk te laten verlopen. We doen dit samen met onze leden. Neem onderstaande tijdelijke regels daarom goed door voor je de club bezoekt.

Update 17 november

Vanaf donderdag 17 november gaan we weer terug naar gedeeltelijke lockdown. Dat betekent dat we vanaf dan weer live groepslessen mogen geven in de clubs. Ook het 20-meter bad gaat weer open en zwemlessen starten weer. Deze regels blijven van kracht:

  • Kleedkamers, lockers en douches mogen niet worden gebruikt door sporters.
  • Kleedkamers mogen wel gebruikt worden door wellness gebruikers. Douches zijn dicht.
  • Dubbelen met tennis en padel is niet toegestaan. Enkel spel is wel mogelijk.
  • Onze horecagelegenheid The Coffee Club blijft op alle clubs gesloten. 
  • Wij adviseren om - wanneer je je verplaatst - een mondkapje te dragen.


Veelgestelde vragen

Bekijk de veelgestelde vragen rondom de tijdelijke extra maatregelen op deze pagina


Compensatie voor leden

Alle leden krijgen deze twee weken gecompenseerd aan het einde van het lopende lidmaatschap. Ook als je individueel blijft sporten. De twee weken worden automatisch verwerkt aan de einddatum van je lopende lidmaatschap. 


Basisregels blijven belangrijk

Hou je altijd aan de basisregels: voldoende afstand, materialen schoonmaken en blijf thuis bij klachten. Ook als je twijfelt: blijf thuis. Laten we er alles aan doen dat de club open kan blijven en we fit deze periode doorkomen. Bedankt voor jullie medewerking!

Clubbezoek


Veilige doorstroom

De clubs zijn open. Uiteraard wel met enkele veiligheidsregels, opgesteld in samenwerking met het RIVM. De belangrijkste voorwaarde is dat er voldoende ruimte blijft tussen de sporters. Dat betekent dat we tijdelijk werken met het boeken van tijdslots. Zo zorgen we samen dat de doorstroom in de club zo goed en veilig mogelijk verloopt. 

Mondkapje 

Wij adviseren je om - wanneer je je verplaatst in de club - een mondkapje te dragen. Dit advies geldt voor leden van 13 jaar en ouder. Tijdens het sporten mag je vanzelfsprekend je mondkapje afdoen. Het dragen van een mondkapje is een advies, geen verplichting. We laten het dus aan de leden of zij zich hier wel of niet prettig bij voelen en weigeren geen mensen zonder mondkapje.


Reserveren verplicht

We vragen leden hun bezoek te reserveren via de Club Pellikaan booking app. Zo reguleren we het bezoek in de club en houden we het veilig qua doorstroom. Je kunt maximaal zes dagen van tevoren boeken, met een maximum van twee boekingen per dag. 


Wat kun je gebruiken?

Van 5 t/m 18 november zijn de regels aangescherpt. Dit betekent dat er geen groepslessen zijn en ook het grote zwembad gesloten is voor volwassenen. De zwemlessen gaan niet door. De wellness - de sauna's, stoombaden en whirlpools - mogen in tegenstelling tot eerdere berichtgeving wel open blijven. De kleedkamers, lockers en douches zijn niet toegankelijk voor sporters. Kleedkamers mogen wel gebruikt worden wellness gebruikers. Douches zijn dicht. De kidsclub is open. Heb je een gezinslidmaatschap? Dan hoef je niet te reserveren voor de kidsclub.

Bekijk de uitgebreide toelichting per faciliteit onderaan deze pagina. 

Kom niet te vroeg

We verzoeken onze leden vriendelijk om niet te vroeg naar de club te komen, maximaal 5 minuten voor aanvang van je geboekte reservering. Dit om te zorgen voor een veilige in- en uitstroom. 

 

Eigen materiaal

Het gebruik van een eigen schone handdoek en bidon is verplicht. 

Dagpassen

Het is tijdelijk niet mogelijk om gebruik te maken van een dagpas of weekpas.


Daytimers

Voor daytime members gelden de normale regel. Heb je een lidmaatschap voor de daluren? Dan is het alleen toegestaan binnen die geldende tijden een boeking te maken. 

Contactloos

  

Clubpas scannen

Leden moeten tijdelijk zelf hun clubpas scannen bij binnenkomst van de club. 


Cashless betalingen

Het is niet mogelijk om met cash geld te betalen. Betalingen kunnen per pin of met een opgewaardeerde clubcard. 

Plexiglas

Er staat plexiglas tussen de leden en het Club Pellikaan personeel bij de balies. Dit voor extra veiligheid op de plekken waar 1,5 meter afstand niet mogelijk is. 


Schoonmaak & Hygiëne 

 

Ventilatie 

In praktisch alle ruimtes van Club Pellikaan zijn professionele luchtverversingsinstallaties aanwezig. Hiermee zorgen we continue voor voldoende schone en frisse lucht. In de ruimtes waarin dit niet kan, zorgen we voor optimale ventilatie door deuren en ramen open te zetten. 


Extra schoonmaak

In deze periode besteden wij nog meer aandacht aan een uitstekende hygiëne. Dat betekent dat de club meerdere keren per dag intensief wordt gereinigd door onze medewerkers. Ook vragen wij leden om de apparatuur en materialen zelf extra te reinigen na gebruik.

Schoonmaakrondes

Tussen de lessen en activiteiten is tijd gereserveerd voor extra schoonmaakrondes. We reinigen tijdens deze schoonmaakrondes de apparatuur en faciliteiten die intensief worden gebruikt. 


Desinfecteren 

Op meerdere plekken in de club staat desinfectiemiddel. Bij binnenkomst vragen wij leden en medewerkers deze te gebruiken. Ook gedurende het bezoek herinneren wij je regelmatig de handen opnieuw te desinfecteren bij de daarvoor aangegeven punten.

Health Check

 

Ziek? Niet sporten

Het is niet toegestaan om de club te bezoeken als je verkouden bent of koorts hebt. Ook met keelpijn en hoesten verzoeken we je vriendelijk, maar dringend om thuis te blijven tot de klachten ten minste 24 uur over zijn. Dit geldt ook voor zwembad, sauna en stoombad. 

Triage bij binnenkomst

Een korte triage aan de deur is verplicht voor onze leden en medewerkers. Op de receptiebalie staan daarom een aantal gezondheidsvragen. Je vindt deze ook op deze pagina. Neem dit goed door voor je bezoek. De receptiemedewerkers zullen hier ook naar vragen. Alleen wanneer je alle vragen met ‘nee’ kunt beantwoorden, mag je de club bezoeken. Dat betekent dat we je helaas weigeren bij de deur indien je wel last hebt van gezondheidsklachten. 


Triage in de app

Ook via de Booking app zullen we leden herinneren aan de gezondheidsvragen, zodat we niemand bij de deur teleurstellen en de situatie veilig houden. 

Afstand houden

 

Signing op de grond

Op de vloeren zijn markeringen aangebracht om looproutes aan te geven en te herinneren aan de 1,5 meter afstand in de club. 

 

Geen high fives

Er worden tijdelijk geen handen of high fives gegeven in de club. 

Anderhalve meter

Overal in de club is 1,5 meter afstand houden verplicht. We geven aan welke apparaten je in de fitness wel en niet kunt gebruiken. Wij adviseren je om - wanneer je je verplaatst in de club - een mondkapje te dragen. Het is niet verplicht. Dit advies geldt voor alle leden van 13 jaar en ouder. Tijdens het sporten mag je je mondkapje afdoen. 

Regels per faciliteit


Fitness 

Volgens NLActief - onze brancheorganisatie - verandert er op de fitness niets, mits je een goed deurbeleid hebt waarbij je je bezoek vooraf registreert. Dit doen wij via de booking app. Fitness kan geboekt worden per 1 uur en 15 minuten*. Is dit te lang, dan mag je binnen dat tijdslot ook later naar de club komen. De eindtijd blijft altijd gelijk. Er loopt een fitcoach rond waarbij je - op anderhalve meter - terecht kan met je vragen over je training. Ook is het mogelijk om een afspraak met de fitcoach te maken, uiteraard wel met gepaste maatregelen zoals anderhalve meter afstand. We verzoeken je alle materialen schoon te maken na gebruik. 

*Dit kan per club verschillen. Bekijk de tijdslots van jouw club in de booking app. 

 

eGym

Maak je gebruik van eGym, dan moet je hiervoor een reservering maken. Kies hierbij voor een fitness reservering. Vervolgens kun je zowel het eGym circuit als de overige fitness faciliteiten gebruiken.  

 

Groepslessen 

Er zijn tijdelijk geen live groepslessen van 5 t/m 18 november.


Outdoor lessen 

Er zijn tijdelijk geen outdoor groepslessen van 5 t/m 18 november.


Yoga 

Er zijn tijdelijk geen live yogalessen van 5 t/m 18 november.

 

Spinning 

Er zijn tijdelijk geen live spinnninglessen van 5 t/m 18 november.


Zwembad 

Het zwembad is gesloten van 5 t/m 18 november. Ook zwemlessen gaan niet door.


Wellness 

De wellness mag in tegenstelling tot eerdere berichtgeving wel open blijven. Het is verplicht je bezoek aan de wellness te reserveren via de app.


Kleedkamer

De kleedkamers en douches zijn gesloten t/m 18 november. Ook de lockers in de kleedkamers zijn niet toegankelijk voor sporters. Kleedkamers zijn enkel daarvoor toegankelijk voor wellness gebruikers. Omkleden voor wellness mag in kleedkamer, maar douchen moet thuis. 


Toiletten

Het is toegestaan om de toiletten in de club te gebruiken. 

 

Zonnebank

Het is mogelijk om gebruik te maken van de zonnebank. Dit kan door te reserveren bij de receptie. We vragen je deze goed schoon te maken na gebruik.  

 

Kidsclub

De kidsclub is open voor kinderen met een lidmaatschap. Je hoeft hiervoor niet te reserveren, maar wanneer het te druk wordt kunnen we wel kinderen weigeren. Wil je het zeker weten, dan kun je altijd even bellen van tevoren. We verzoeken geen eigen spullen, eten en drinken mee te nemen. De kinderen krijgen bij ons wat te drinken. Het verzoek is om luiers nog te verschonen vlak voor het bezoek. We geven tijdelijk geen flesvoeding. Het volledige protocol is te verkrijgen bij de kidsclub. 

 

Racketsporten

Tennis en padel spelen mag met maximaal twee personen op een baan (geen dubbelspel). Van 5 t/m 18 november is alleen enkelspel toegestaan. Voor trainingen geldt max. twee personen op de baan (excl. trainer); trainingsgroepen van vier volwassenen of meer zijn mogelijk, zolang deze duidelijk zichtbaar in groepen van twee spelers per baan (met 1.5 meter afstand) gescheiden zijn en de groepen niet gemengd worden.


The Coffee Club

The Coffee Club valt onder horeca en is op alle clubs gesloten vanaf 15 oktober. 

Teaser

Club Pellikaan Booking app

Download de app