Contact Lid worden

Corona Veiligheidsregels (oud2)

Veilig sporten

We hebben maatregelen genomen om sporten in de club zo veilig mogelijk te laten verlopen. We doen dit samen met onze leden. Neem onderstaande tijdelijke regels daarom goed door voor je de club bezoekt.

  • Meeste faciliteiten te gebruiken
  • Geopend op reguliere openingstijden
  • Het bezoek reserveren is tijdelijk verplicht

Update 26 November

Vanaf donderdag 19 november gaan we weer terug naar gedeeltelijke lockdown. Dat betekent dat we vanaf dan weer live groepslessen mogen geven op de clubs. Ook vrijzwemmen en zwemlessen starten weer. Deze regels blijven van kracht:

  • Kleedkamers, lockers en douches mogen niet worden gebruikt door sporters.
  • Kleedkamers mogen wel gebruikt worden door zwemmers. Douches zijn dicht.
  • De groepsgrootte voor groepslessen wordt aangepast naar max. 30 per les.
  • Wij adviseren om - wanneer je je verplaatst - een mondkapje te dragen.
  • Het gebruik van een mondkapje in de club is verplicht per 1 december.
  • Dubbelen met tennis en padel blijft mogelijk met 1,5 meter afstand.
  • Onze horecagelegenheid The Coffee Club is op alle clubs gesloten. 


Mondkapje verplicht per 1 december 

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is het gebruik van een mondkapje in de openbare ruimtes verplicht vanaf 1 december. Club Pellikaan is een sportclub waar veel mensen samenkomen en valt hiermee onder de publieke binnenruimte. Dit betekent dat het per december vanuit de overheid verplicht is om - wanneer je je verplaatst in de club - een mondkapje te dragen. Wanneer je begint met je training mag je het mondkapje vanzelfsprekend weer afdoen. 


Basisregels blijven belangrijk

Hou je altijd aan de basisregels: voldoende afstand, materialen schoonmaken en blijf thuis bij klachten. Ook als je twijfelt: blijf thuis. Laten we er alles aan doen dat de club open kan blijven en we fit deze periode doorkomen. Bedankt voor jullie medewerking!

Clubbezoek


Veilige doorstroom

De clubs zijn open. Uiteraard wel met enkele veiligheidsregels, opgesteld in samenwerking met het RIVM. De belangrijkste voorwaarde is dat er voldoende ruimte blijft tussen de sporters. Dat betekent dat we tijdelijk werken met het boeken van tijdslots. Zo zorgen we samen dat de doorstroom in de club zo goed en veilig mogelijk verloopt. 

Mondkapje 

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is het gebruik van een mondkapje in de openbare ruimtes verplicht vanaf 1 december. Club Pellikaan is een sportclub waar veel mensen samenkomen en valt hiermee onder de publieke binnenruimte. Dit betekent dat het per december vanuit de overheid verplicht is om - wanneer je je verplaatst in de club - een mondkapje te dragen. Wanneer je begint met je training mag je het mondkapje vanzelfsprekend weer afdoen. Wij bedanken je voor je medewerking en begrip!


Reserveren verplicht

We vragen leden hun bezoek te reserveren via de Club Pellikaan booking app. Zo reguleren we het bezoek in de club en de groepslessen. Dit zorgt ervoor dat iedereen veilig gebruik kan maken van de verschillende faciliteiten. Ook het zwembad en de wellness worden gereserveerd. Je kunt maximaal zes dagen van tevoren boeken, met een maximum van twee boekingen per dag. 


Wat kun je gebruiken?

Alle sport- en wellnessfaciliteiten zijn in gebruik. Voor fitness, groepslessen en racketsporten moet je reserveren via de booking app. Ook het zwembad en de wellness gaan op reservering. Wil je zeker zijn van een plekje in het zwembad? Boek dan een tijdslot in de booking app. Uiteraard kun je ook op de dag zelf kijken of er plek is. Vraag dit bij de receptie van de club. Heb je een gezinslidmaatschap? Dan hoef je niet te reserveren voor de kidsclub. De kleedkamers, lockers en douches zijn niet toegankelijk voor sporters en deelnemers van groepslessen. Zwemmers mogen wel gebruik maken van de kleedkamer en lockers, maar niet van de douches. Wij verzoeken hen ook thuis te douchen. 

Bekijk de uitgebreide toelichting per faciliteit onderaan deze pagina. 

Kom niet te vroeg

We verzoeken onze leden vriendelijk om niet te vroeg naar de club te komen, maximaal 5 minuten voor aanvang van je geboekte reservering. Dit om te zorgen voor een veilige in- en uitstroom. 

 

Eigen materiaal

Het gebruik van een eigen schone handdoek en bidon is verplicht. Daarnaast is het aan te raden om een eigen matje mee te nemen naar yoga en andere groepslessen. Heb je die niet, neem dan een grote (hand)doek mee. 

Dagpassen

Het is tijdelijk niet mogelijk om gebruik te maken van een dagpas of weekpas.


Daytimers

Voor daytime members gelden de normale regel. Heb je een lidmaatschap voor de daluren? Dan is het alleen toegestaan binnen die geldende tijden een boeking te maken. 

Contactloos

  

Clubpas scannen

Leden moeten tijdelijk zelf hun clubpas scannen bij binnenkomst van de club. 


Cashless betalingen

Het is niet mogelijk om met cash geld te betalen. Betalingen kunnen per pin of met een opgewaardeerde clubcard. 

Plexiglas

Er staat plexiglas tussen de leden en het Club Pellikaan personeel bij de balies. Dit voor extra veiligheid op de plekken waar 1,5 meter afstand niet mogelijk is. 


Schoonmaak & Hygiëne 

 

Ventilatie 

In praktisch alle ruimtes van Club Pellikaan zijn professionele luchtverversingsinstallaties aanwezig. Hiermee zorgen we continue voor voldoende schone en frisse lucht. In de ruimtes waarin dit niet kan, zorgen we voor optimale ventilatie door deuren en ramen open te zetten. 


Extra schoonmaak

In deze periode besteden wij nog meer aandacht aan een uitstekende hygiëne. Dat betekent dat de club meerdere keren per dag intensief wordt gereinigd door onze medewerkers. Ook vragen wij leden om de apparatuur en materialen zelf extra te reinigen na gebruik.

Schoonmaakrondes

Tussen de lessen en activiteiten is tijd gereserveerd voor extra schoonmaakrondes. We reinigen tijdens deze schoonmaakrondes de apparatuur en faciliteiten die intensief worden gebruikt. 


Desinfecteren 

Op meerdere plekken in de club staat desinfectiemiddel. Bij binnenkomst vragen wij leden en medewerkers deze te gebruiken. Ook gedurende het bezoek herinneren wij je regelmatig de handen opnieuw te desinfecteren bij de daarvoor aangegeven punten.

Health Check

 

Ziek? Niet sporten

Het is niet toegestaan om de club te bezoeken als je verkouden bent of koorts hebt. Ook met keelpijn en hoesten verzoeken we je vriendelijk, maar dringend om thuis te blijven tot de klachten ten minste 24 uur over zijn. Dit geldt ook voor zwembad, sauna en stoombad. 

Triage bij binnenkomst

Een korte triage aan de deur is verplicht voor onze leden en medewerkers. Op de receptiebalie staan daarom een aantal gezondheidsvragen. Je vindt deze ook op deze pagina. Neem dit goed door voor je bezoek. De receptiemedewerkers zullen hier ook naar vragen. Alleen wanneer je alle vragen met ‘nee’ kunt beantwoorden, mag je de club bezoeken. Dat betekent dat we je helaas weigeren bij de deur indien je wel last hebt van gezondheidsklachten. 


Triage in de app

Ook via de Booking app zullen we leden herinneren aan de gezondheidsvragen, zodat we niemand bij de deur teleurstellen en de situatie veilig houden. 

Afstand houden

 

Signing op de grond

Op de vloeren zijn markeringen aangebracht om looproutes aan te geven en te herinneren aan de 1,5 meter afstand in de club. 

 

Geen high fives

Er worden tijdelijk geen handen of high fives gegeven in de club. 

Anderhalve meter

Overal in de club is 1,5 meter afstand houden verplicht. We geven aan welke apparaten je in de fitness wel en niet kunt gebruiken. Bij de groepslessen staan markeringen op de grond voor de deelnemers. Aan de groepslessen mogen max. 30 deelnemers per keer meedoen. In de high intensity lessen is het belangrijk om nog meer dan 1,5 meter afstand te houden. Dat betekent dat we bij die lessen minder leden tegelijk toelaten. Per 1 december is het verplicht - wanneer je je verplaatst in de club - een mondkapje te dragen. Dit geldt voor alle leden van 13 jaar en ouder. Tijdens het sporten mag je je mondkapje afdoen. 

Regels per faciliteit


Fitness 

Volgens NLActief - onze brancheorganisatie - verandert er op de fitness niets, mits je een goed deurbeleid hebt waarbij je je bezoek vooraf registreert. Dit doen wij via de booking app. Fitness kan geboekt worden per 1 uur en 15 minuten*. Is dit te lang, dan mag je binnen dat tijdslot ook later naar de club komen. De eindtijd blijft altijd gelijk. Er loopt een fitcoach rond waarbij je - op anderhalve meter - terecht kan met je vragen over je training. Ook is het mogelijk om een afspraak met de fitcoach te maken, uiteraard wel met gepaste maatregelen zoals anderhalve meter afstand. Je kunt ook meedoen met de small group fitness trainingen onder leiding van een fitcoach. Deze lessen zijn op de fitnessvloer. We verzoeken je alle materialen schoon te maken na gebruik. 

*Dit kan per club verschillen. Bekijk de tijdslots van jouw club in de booking app. 

 

eGym

Maak je gebruik van eGym, dan moet je hiervoor een reservering maken. Kies hierbij voor een fitness reservering. Vervolgens kun je zowel het eGym circuit als de overige fitness faciliteiten gebruiken.  

 

Groepslessen 

In de groepslessenzaal staan markeringen waar je plaats kunt nemen. Ook virtuele lessen zijn op reservering. Er mogen max. 30 personen per les meedoen, mits er anderhalve meter afstand tussen de deelnemers mogelijk is*. Bij sommige lessen zal het aantal dus lager zijn. Het is verplicht je eigen materiaal schoon te maken na gebruik. 


Outdoor lessen 

De outdoor trainingen zoals bootcamp zullen worden opgesplitst in groepjes van max. vier personen. Het is wel toegestaan om met meerdere groepjes naast elkaar te trainen. 


Yoga 

In de yogazaal staan markeringen (of liggen matjes) waar je plaats kunt nemen. We raden aan een eigen yogamatje te gebruiken. Er mogen max. 30 personen per les meedoen, mits er anderhalve meter afstand tussen de deelnemers mogelijk is. Bij sommige lessen zal het aantal dus lager zijn.

 

Spinning 

In de spinningzaal staan fietsen waar je plaats kunt nemen, waarbij rekening is gehouden met voldoende afstand. Het is verplicht je eigen fiets schoon te maken na gebruik.  Er mogen max. 30 personen per les meedoen, mits er anderhalve meter afstand tussen de deelnemers mogelijk is. Bij sommige clubs zal het aantal dus lager zijn.


Zwembad 

Ook het bezoek aan het zwembad wordt gereserveerd. Dit zodat het niet te druk wordt in het zwembad en in de kleedkamer. Je kunt het zwembad reserveren voor 45 minuten. Binnen dit tijdslot ben je vrij om te kiezen voor baantjes trekken, de leisure pool, het stoombad of de sauna’s. Wel vragen we je rekening te houden met de aanwijzingen in het zwembad, zodat het niet te druk wordt op één plek. Wil je zwemmen met kinderen, dan kun je ‘familiezwemmen’ boeken in de app. Hierbij hoeft alleen de ouder een tijdslot te boeken. Zwemmers mogen gebruik maken van de kleedkamers, maar niet van de douches. Je kunt dus droge kleding aandoen en daarna thuis douchen. 


Kleedkamer

De kleedkamers, lockers en douches mogen niet gebruikt worden door sporters i.v.m. de strengere regels vanaf 15 oktober. We vragen individuele sporters en deelnemers van groepslessen om thuis te douches en om te kleden. Zwemmers mogen gebruik maken van de kleedkamers en lockers, maar niet van de douches. Je kunt dus droge kleding aandoen en daarna thuis douchen. 


Douches

De douches zijn gesloten voor sporters en zwemmers. We verzoeken je thuis te douchen en om te kleden. Zwemmers mogen wel droge kleding aandoen in de kleedkamer, maar zullen thuis moeten douchen. 


Toiletten

Het is toegestaan om de toiletten in de club en bij het zwembad te gebruiken. 

 

Wellness 

Wanneer je het zwembad hebt gereserveerd, mag je ook gebruik maken van de wellness. Op de deuren van de sauna en het stoombad staat aangegeven hoeveel mensen er tegelijk in de ruimte aanwezig mogen zijn - met anderhalve meter afstand. Dit geldt ook voor de leisure pools en het banenbad. Het is verplicht om deze aanwijzingen op te volgen. 

 

Zwemlessen en aquarobics 

Wanneer er zwemlessen of aquarobics lessen in het zwembad zijn, is het niet mogelijk om vrij te zwemmen. Dit om de drukte in het zwembad te beperken. Tijdens aquarobics vragen we je ook afstand te houden van de andere deelnemers. Zit je kind op zwemles, dan krijg je via de zwemschool meer informatie over het zwemles protocol. 


Zonnebank

Het is mogelijk om gebruik te maken van de zonnebank. Dit kan door te reserveren bij de receptie. We vragen je deze goed schoon te maken na gebruik.  

 

Kidsclub

De kidsclub is open voor kinderen met een lidmaatschap. Je hoeft hiervoor niet te reserveren, maar wanneer het te druk wordt kunnen we wel kinderen weigeren. Wil je het zeker weten, dan kun je altijd even bellen van tevoren. We verzoeken geen eigen spullen, eten en drinken mee te nemen. De kinderen krijgen bij ons wat te drinken. Het verzoek is om luiers nog te verschonen vlak voor het bezoek. We geven tijdelijk geen flesvoeding. Het volledige protocol is te verkrijgen bij de kidsclub. 

 

Racketsporten

Wanneer je een tennisbaan boekt, gaan we ervan uit dat je met mooi weer buiten speelt. Mocht het toch gaan regenen, vraag dan bij de receptie naar de mogelijkheid om binnen te spelen. Dubbelen met tennis en padel is toegestaan met anderhalve meter afstand. Ook squashen blijft mogelijk. Twee squashers mogen op één baan te spelen, echter alleen in trainingsvormen waarbij de 1,5 meter wordt gehandhaafd. De verantwoordelijkheid hierin ligt bij de squasher(s) zelf.


The Coffee Club

The Coffee Club valt onder horeca en is op alle clubs gesloten vanaf 15 oktober. 

Teaser

Club Pellikaan Booking app

Download de app