Contact Lid worden

Moving Mom: Diana

Diana is 31 jaar. Ze is haarstyliste en moeder van zoon Noah (9 mnd).

Hoe was je zwangerschap?

Ik heb geen last van complicaties gehad. Wel was ik 25 kilo aangekomen, mede omdat ik gestopt was met roken. De dokter heeft even gedacht dat ik zwangerschapssuiker had, maar dit was het gelukkig niet. Voor mijn bevalling heb ik altijd veel gesport. Ik wilde mijn training graag doorzetten tijdens mijn zwangerschap.

"Ik heb tot de dag van mijn bevalling gesport. Ik wilde zelfs nog gaan toen de weeën begonnen."

Hoe lang trainde je door?

Ik deed aan krachttraining, maar gebruikte wel lichtere gewichten dan voorheen. Om veilig te trainen, schakelde ik een fitcoach in die speciale schema’s voor mij maakte. Ik heb tot de dag van mijn bevalling gesport. Ik wilde zelfs nog gaan toen de weeën begonnen. Vriendinnen vertelde me dat weeën voelen alsof je dood gaat, haha. Nou, dat gevoel vond ik dus verre van. Het idee dat dit weeën waren kwam niet eens bij mij op, dus sporten leek me prima. Uiteindelijk ben ik niet geweest hoor.


Stond je als sportfanaat alweer snel in het krachthonk?

De eerste paar weken vond ik traplopen en veel wandelen voldoende. Dat was al behoorlijk zwaar. Zo’n bevalling is niet niks, mijn conditie was zo snel achteruit gegaan. Ik moet toegeven dat ik koppig ben geweest. Door je bevalling staan je middelste buikspieren uit elkaar. Ik was bang dat dat niet meer goed zou komen, dus ben ik voor advies naar mijn fysiotherapeut gegaan. Zijn tip was: kalm aan, dit komt wel goed. Maar aan dat ‘kalm aan’ heb ik me niet helemaal gehouden. Toen volgden de blessures: rugpijn en schouderklachten. Eigen schuld, dikke bult.

Hoe maak je tijd vrij om te sporten?

Die vrije tijd is vooral te danken aan de Kidsclub. Ik sport vijf dagen in de week. Dan breng ik Noah naar de Kidsclub en ga ik trainen in de fitness. Daarna drink in een bakje koffie of lunch ik hier met vriendinnen. Ik heb sinds 2010 een eigen bedrijf als kapster, dus ik kan mijn eigen werktijden inplannen. Zeker nu met Noah is dat ideaal.

"Soms kreeg ik wel de vraag van leden of het verstandig was wat ik deed."

Wat is het mooist aan moeder zijn?

Dat je al vanaf dag een zoveel liefde voor een kindje voelt, dat vind ik echt zo bijzonder. Als ik voorheen bij vrienden op kraamvisite een baby in mijn handen kreeg, dan dacht ik: oh ja, leuk. En dan gaf ik het babytje weer snel door, haha. Nu is dat totaal anders.


Wat betekent Club Pellikaan voor jou?

Het is een fijne sfeer met heel leuk publiek. Daarom heb ik ook gekozen voor een luxere sportclub. De leden hier zijn gemotiveerd, rustig en gezellig. Ook tijdens mijn zwangerschap kreeg ik geen vervelende reacties tijdens het sporten. Soms kreeg ik wel de vraag van leden of het verstandig was wat ik deed, maar die vraag kan ik zeker begrijpen. Het is hun bezorgdheid, en dat waardeer ik. De Kidsclub is ideaal voor nu en de kidslessen zijn leuk voor later, als Noah groter is.

Contact