Contact Lid worden

Moving Mom: Eva

Eva Wilcken is 34 jaar en moeder van Philijn (3) en Floris (bijna 9). Als zelfstandig ondernemer verkoopt ze tweedehands designerkleding en oude collecties.

Omschrijf jezelf eens als moeder?

Als ik een kind krijg word ik echt een mama beer. Ik wil er volledig voor ze zijn en ik ga helemaal in m’n cocon. Als iemand vroeg of ze moesten oppassen, dan wilde ik dat niet. Ik wilde het echt allemaal zelf doen. Hoe moeilijk kun je het jezelf maken hé? Haha. Toen Philijn werd geboren zat Floris natuurlijk al op school, dus ik heb met beide kids echt quality time gehad. 

Hoe zag je leven eruit voordat je moeder werd?

Ik heb wat modellenwerk gedaan voor o.a. Jan Taminiau. Toen had ik helemaal niet het gevoel dat ik moeder wilde worden. Maar toen ik mijn vriend tegenkwam voelde wij beide dat het gewoon zo moest zijn. Na anderhalve maand was ik zwanger, en dat was ook bedoeld! Het voelde alsof het allemaal op z’n plek viel.


Dus je leerde elkaar pas écht kennen toen je al zwanger was?

Ja, vaak gaat het andersom hé? Haha. Ik kan ook wel bevestigen dat dat niet altijd praktisch is met al die hormonen van de zwangerschap. Maar we doen het zoals we het doen. Er zit ook een vijfjarige pauze tussen Floris en Philijn, omdat we helemaal niet van die planners zijn. Floris was daar gewoon, en op een gegeven moment dachten we ‘leuk, zullen we er nog eentje doen?’. Het is allemaal heel natuurlijk gegaan.


"Waar de meeste vrouwen afvallen van borstvoeding, ging ik juist de pakken muisjes helemaal leeg eten. Ik kwam wel 15 kilo aan."

Ben je blijven sporten tijdens de zwangerschap?

Zeker, ik ben veel blijven bewegen. Ik voelde me tijdens de zwangerschap van Floris heel sexy. Heel zwoel en fit! Het was juist na de zwangerschap dat ik aankwam. Waar de meeste vrouwen afvallen van borstvoeding, ging ik juist de pakken muisjes helemaal leeg eten. Ik kwam wel 15 kilo aan. Alle twee de keren.


Heb je daarna sporten meteen weer opgepakt?

Nou, ik heb mezelf wel echt de rust gegeven. Weer in shape komen was echt niet mijn prioriteit. Ik heb bij beide tot en met tien maanden borstvoeding gegeven. Met 6 maanden heb ik een XCORE lesje geprobeerd, maar dit ging gewoon niet. Mijn lijf was nog week, en ik had lekkende borsten. Dus na het geven van borstvoeding dacht ik ‘oké, nu ga ik weer aan mezelf werken!’.

"Ik heb mezelf wel echt de rust gegeven. Weer in shape komen was echt niet mijn prioriteit."

Je ziet er prachtig uit. Vind je een goed lijf belangrijk?

Ik ben gaan sporten om weer conditie op te bouwen en om m’n lijf weer een beetje terug te krijgen. Het doel was om weer slank te zijn, maar als je krachttraining aan het doen bent dan gaat dat de ijdelheid voorbij. Ik wil nu ook echt sterk worden en een fit lijf hebben. Het is voor mij niet meer belangrijk dat het perse heel mooi is. Als er een spierbal zichtbaar is denk ik ‘wow, vet!’.


Hoe combineer je de kids met je job als zelfstandig ondernemer?

Ik werk vanuit huis, wat mij de vrijheid geeft om er volledig voor ze zijn. Ik kan een super goede maand hebben, maar soms heb je ook weken dat het gewoon niet loopt. Gelukkig heeft mijn vriend een goede job als projectmanager in Duitsland en heeft hij een eigen bedrijf in ledverlichting. We zijn dus niet afhankelijk van mijn inkomsten. Dat scheelt ook!

Wat betekent Club Pellikaan voor jou?

Het is zo’n fijne, hartelijke familie sportschool. Het voelt als mijn tweede huis. Je ziet bij sportscholen wel eens dat als er kinderen zijn, dat ze niet welkom zijn. Maar bij Club Pellikaan is dat helemaal niet, het hoort er bij en er is echt ruimte voor. Club Pellikaan is voor mij een stukje vrijheid, plezier, samenkomen, maar ook loslaten. Even dat momentje voor mezelf! 

Contact