Lid worden

Moving Mom: Jacky

Jacky is 33 jaar, werkt als Marketing & Communicatie Specialist en heeft 2 kids: Lennon van 3 en Mels van 7 maanden.

Hoe zag je leven eruit voordat je moeder werd?

Uitslapen, haha! We bezochten veel festivals, gingen uit en we reisden veel. Toen we alleen Lennon hadden konden we nog best veel doen, maar nu met Mels erbij is het wel lastiger plannen.

Hoe maak je dan tijd voor elkaar?

We hebben afgesproken om minimaal 1 keer in de 2 maanden samen iets leuks te doen. Dat was trouwens eerst 1 keer per maand, maar nu met 2 kids is dat vaak niet haalbaar. Ook sporten we af en toe samen, dan doen we bijvoorbeeld een circuitje. Laatst stonden we zelfs ze met z’n tweeën in een virtuele les!

Als dat geen quality time is!

Haha, inderdaad. Wij werken hier beide 5 minuten vandaan en als we dan uit werk willen sporten zijn er geen live groepslessen. Soms hebben we geen zin om zelf na te denken over een circuitje en dan zijn de virtuele lessen echt een hele leuke aanvulling.


En tijd voor jezelf, heb je die nog?

Zeker, dat vind ik ook heel belangrijk. Het zijn kleine dingen, zoals een kappersbezoek, lekker in bad of sporten. Eerder voelde sporten als een verplichting, het was écht een opgave. 1,5 jaar geleden verhuisden we naar deze wijk, dichtbij de club. Hier kreeg ik een fitcoach en dat motiveert mij enorm. Ik weet nu wat ik aan het doen ben, waarom ik het doe, ik kan mijn resultaten bijhouden en weet hoe ik een level omhoog kan gaan. Ze staan echt altijd voor je klaar, dat is zo fijn!


"Sporten voelde als een verplichting, dat was écht een opgave."

Je bent nu dus enthousiast sporter, hoe was dat tijdens je zwangerschap?

Tijdens mijn eerste zwangerschap heb ik niet gesport. Met mijn tweede heb ik nog een hele tijd hardgelopen. Ik heb dat ook heel erg gemerkt in mijn herstel na de bevalling. Ik kon alleen niet springen tijdens een les, maar verder kon ik alles. Ook voelde ik mij veel fitter en had ik een betere conditie.


Is dat 1 van je tips voor andere mommies?

Ja, maar belangrijker vind ik nog dat je een relaxte moeder bent. Tijd voor jezelf nemen is hierbij inderdaad belangrijk. Als jij relaxt bent, straal je dat ook uit op je kinderen. Je hoeft dan niet gelijk een halve dag weg te zijn, maar pak een momentje dat je even niet voor anderen aan het zorgen bent.

"Als jij relaxt bent, straal je dat ook uit op je kinderen."

Wat betekent Club Pellikaan voor jou?

Voor mij is het dé plek op aan mijzelf te werken. Zowel om fit te blijven als om een relaxte moeder te zijn.