Contact Lid worden

Moving Mom: Jacqueline

Jacqueline is 29 jaar, voormalig Miss Nederland, vriendin van ex-profvoetballer Derk Boerrigter en runt haar echopraktijk Baby Glimpse. Sinds een jaar is ze moeder van Julia.

Hoe combineer je het drukke leven als ondernemer met een kind?

Dat vind ik nog best lastig hoor! Ik wil heel veel. Ik heb een dochter waarvoor ik wil zorgen, ik ben bezig met m’n praktijk die ik wil laten slagen en dan is er natuurlijk ook nog mijn gezin en sociale leven. Het is soms best lastig om dit allemaal te combineren. 

Dat is nogal wat. En dan ook nog sporten?

Toen Julia net geboren was vond ik het moeilijk om hier de tijd voor te vinden. Na een lange werkdag wilde ik niets liever dan bij haar zijn. Toch wilde ik m’n eigen leven weer oppakken en ben ik weer begonnen. En ik merk ook dat Julia het echt leuk vindt in de Kidsclub, dus dit maakt dat ik met een gerust hart kan gaan sporten. Sporten is voor mij het momentje van rust en even tijd voor mezelf.


Je bent ook blijven trainen tijdens de zwangerschap. Hoe was dat?

Ik vond het heel fijn en ik merkte dat ik lichamelijk fit was. Mijn bevalling begon met het breken van mijn vliezen en drie uur later was ze er al. Ook het herstel in mijn kraambed ging heel snel en goed. Ik ben dus ook wel echt van mening dat als je fit je bevalling in gaat en probeert in beweging te blijven, dit ook helpt bij je zwangerschap en bevalling. Na de bevalling heb ik een periode van zes weken rust gehouden, want ik wilde mijn lichaam ook deze rust gunnen.  


"Toen Julia net geboren was vond ik het moeilijk om de tijd te vinden om te sporten. Na een lange werkdag wilde ik niets liever dan bij haar zijn."

Wat vind je het mooist aan moeder zijn?

Het mooiste vind ik dat je ineens zoveel verantwoording krijgt over een mensje. Het heeft zo’n grote impact op je leven en er komt zoveel liefde in je vrij, waarvan je niet wist dat je die liefde had. Je kunt van je partner houden, maar de liefde voor je kind is zo bijzonder. Ik vind het echt het meest mooie wat je als vrouw kunt meemaken.


Is je ook iets tegengevallen aan het moederschap?

Je weet dat een kind veel gaat veranderen in je leven, maar pas als je het meemaakt besef je hoeveel het je leven echt verandert. Ik kan niet meer zomaar met vriendinnen wat gaan doen. Ik moet altijd nadenken over wat ik met Julia doe. Neem ik haar mee? Neem ik haar niet mee? Wie kan oppassen? Ik kan er dan ook echt naar uitkijken om er bijvoorbeeld een avondje op uit te gaan. Gewoon even tijd helemaal voor mezelf!

"Club Pellikaan is voor mij echt een aanvulling op mijn lifestyle. We hebben hier ook quality time met elkaar als gezin."

Welke tips heb jij voor andere moeders?

Blijf zowel tijdens je zwangerschap als daarna in beweging. Daarnaast ben ik echt pro borstvoeding en ik ben ervan overtuigd dat dit heeft bijgedragen aan dat ik gemakkelijk mijn zwangerschapskilo’s kwijt raakte en het mij niet zoveel moeite kostte om weer te gaan sporten.


Wat betekent de club voor jou?

Club Pellikaan is voor mij echt een aanvulling op mijn lifestyle. Julia kan naar de Kidsclub, Derk en ik kunnen sporten en relaxen. Het leuke vind ik dat het niet alleen werkt voor mijn gezondheid, maar dat we tegelijkertijd ook quality time hebben met elkaar als gezin. Het personeel vind ik super aardig en behulpzaam, er zijn goede instructeurs en daarnaast vind ik het ook super leuk dat we kunnen tennissen!


Je hebt ook een leuke actie voor andere mommies?

Zeker! Baby Glimpse geeft aan leden van Club Pellikaan 20% korting op alle (pret)echo's. Dit geldt voor een 2D, 3D of 4D echo. 

Contact