Contact Lid worden

Moving Mom: Manon

Manon sport in Amersfoort, is 26 jaar en kreeg in één jaar tijd twee kinderen: Jay en Jolie.

Wie zijn jouw kids?  

Ik ben moeder van Jay (2,5) en Jolie (1,5), die maar 10 maanden van elkaar schelen. Het zijn gelukkig heel makkelijke kinderen; altijd vrolijk en relaxt. Ik neem ze overal mee naartoe. 


Hoe is het om een baby én een peuter op te voeden?

Het eerste jaar was heftig. Het was gepland zo kort op elkaar, maar soms dacht ik wel ‘waar ben ik aan begonnen?’. Nu zie ik wel weer echt de voordelen; je bent bijvoorbeeld sneller van de baby tijd af én de kids kunnen het heel goed met elkaar vinden. Soms noemen we ze zelfs voor de grap ‘getrouwd stel’, omdat ze de hele dag zitten te kussen en knuffelen.

Je besloot te stoppen met werken.

Ik werkte als ortho assistente, maar toen ik eenmaal met m’n vriend ging wist ik dat als we een gezin wilden dat niet ging werken. Hij werkte tot ‘s nachts, ik moest weer om 07.00 uur paraat staan. Ik heb m’n baan opgezegd en ben volledig met hem gaan meewerken. Dit deed ik zes dagen in de week tot het einde van m’n zwangerschap, m’n vliezen zijn zelfs op de zaak gebroken. Toen ik snel daarna weer zwanger was van de tweede en ik best veel complicaties had bij deze zwangerschap ben ik helemaal gestopt.


Hoe verliepen je zwangerschappen?

De eerste ging heel makkelijk! Ik had bijna geen kwaaltjes en ik kon nog van alles doen, maar bij de tweede had ik met 30 weken al weeën. Ik heb 5 weken in het ziekenhuis gelegen met volledige bedrust. Deze periode heeft Jay ook tijdelijk bij mijn ouders gewoond. Gelukkig is alles goed gegaan en is Jolie bij 36 weken als gezonde baby geboren. Toch dacht ik wel even ‘was dit nou wel zo slim?’. Het was ook een heel pittige baby. Veel huilen, niet willen slapen en heel aanhankelijk.

Wow, heftig! En hoe deed je dat dan met nog een baby erbij?

Mijn ouders hebben heel veel geholpen in het begin. De eerste 2 maanden kon ik niet alleen ‘s avonds met ze zijn. Ze reageerden met alles op elkaar. Kreeg de één de fles? Dan wilde de ander ook. Na deze periode hebben ze ook elke week een nachtje bij mijn ouders geslapen, zodat ik even kon bijtanken.  

"Ik heb de cursus Zwanger & Sport gevolgd. Naast het sporten, vond ik het heel prettig om verhalen van andere mommies te horen."

Ben je blijven bewegen tijdens je zwangerschap?

Ik werkte bij de eerste zwangerschap natuurlijk nog zes dagen in de week, dus ik was veel in beweging. Daarnaast heb ik toen de zwangerschapscursus Zwanger & Sport gevolgd. Naast het sport gedeelte, vond ik het heel prettig om verhalen van andere mommies te horen. Ik had hier echt steun aan! Bij de tweede heb ik eigenlijk vrij weinig bewogen, omdat de periode tussen beide zo kort was.


Heb je het sporten nu weer opgepakt?

Ja, sinds een paar maanden sport ik weer. Ik vond het in het begin heel lastig om de kids weg te brengen, maar ik miste ook dat momentje voor mezelf. Nu Jay naar de peuterspeelzaal gaat, breng ik Jolie naar de kidsclub. Voor de kinderen sportte ik vijf keer in de week en pakte ik rustig twee groepslessen achter elkaar. Nu probeer ik vooral mijn eigen weg in de fitness weer terug te vinden, maar sporten is niet meer de hoogste prioriteit. Ik ben blij als m’n kinderen de dag goed doorkomen en kan ik zelf ook nog even sporten? Dan zie ik dat als een bonus!

"Ik vond het in het begin heel lastig om de kids weg te brengen, maar ik miste ook dat momentje voor mezelf."

Heeft twee kids in één jaar invloed gehad op je lichaam?  

Ja, natuurlijk! Dat vind ik soms lastig, maar dan denk ik ook al heel snel ‘boeiend’. Dat zal elke vrouw wel hebben. Als ik moeders zie die helemaal strak zijn dan snap ik niet hoe zij het doen. Mij lukt het niet, haha. Het is goed zoals het nu is. Als ik gewoon lekker fit ben en af en toe even kan sporten dan ben ik al lang blij. 


Wat betekent Club Pellikaan voor jou?

Ik vind het een heel fijne plek, waar je gewoon jezelf kunt zijn. Er is overal rekening mee gehouden. Zowel met als zonder kinderen kun je je er de hele dag vermaken. Tijdens mijn zwangerschappen en bevallingen ben ik een periode niet lid geweest, maar toen ik weer terug was vroeg iedereen hoe het met mij ging. Dit voelde echt als thuis komen!

Contact