Contact Lid worden

moving mom: Nienke

Nienke is 33 jaar en woont met man en twee kids in Goirle. Ze werkt als pedagogisch hulpverlener in het ETZ ziekenhuis. Momenteel is ze 39 weken zwanger van haar derde kindje.

Stel je kids eens voor?

Fien is drie jaar, Pleun is anderhalf en binnenkort krijgen zij er een zusje of broertje bij. Wij hebben bij alle drie van tevoren niet geweten wat het geslacht was. We wilden dit graag een verrassing laten.


Werken, twee kids en hoogzwanger zijn. Hoe doe je dat?

Ik werk twee dagen per week en ik heb één dag ouderschapsverlof. Mijn man is fysiotherapeut en praktijkeigenaar. Op donderdag gaan de kids naar het kinderdagverblijf en op vrijdag is mijn man thuis. Of nou ja, thuis? De ochtend is hij op de club! Eerst babyzwemmen met Pleun, daarna peuterzwemmen met Fien en aansluitend lunchen in de Coffee Club. Daarnaast heb ik heel lieve (schoon)ouders die willen oppassen!

Je werkt in het ziekenhuis op de afdeling Kindergeneeskunde. Hoe is dit nu je zelf kids hebt?

Ik probeer mijn werk niet mee naar huis te nemen en kan dit vrij goed loslaten aan het einde van de dag. Natuurlijk komen sommige gevallen heftiger binnen, ik ben tenslotte ook maar een mens. Wel zorgt het voor een heel goede relativering. Ik ben gezegend met deze gezonde kids en blij dat ik aan het einde van de dag weer naar hen toe kan. 


Hoe verliepen je zwangerschappen?

Alle drie de zwangerschappen gingen goed. Voor de derde tot nu toe natuurlijk, haha! Bij de eerste had ik even een mentale dip. Waardoor dat kwam weet ik niet. Daar ben ik gelukkig weer goed uitgekomen. Ik wilde na de eerste snel weer fit zijn. Na vier weken zat ik weer op een matje, maar ik kletste toen meer dan dat ik bewoog. De tweede zwangerschap was wel zwaarder, omdat er maar acht maanden tussen zat. Toen ik zwanger werd van de derde, was ik echt ontzettend moe. Er lopen natuurlijk nu twee kleintjes rond, dus ‘s middag slapen zit er voor mij niet meer in. Gelukkig zijn er genoeg helpende handen om ons heen, zoals (schoon)moeders. Als ik echt even mijn rust wil pakken springen zij even in. Zo fijn!


Sport je tijdens je zwangerschap?

Bij alle drie heb ik zeker tot 39 weken kunnen sporten. Ik deed onder andere aan zwangerschapsyoga en ik sportte ook individueel. De combinatie van professionele begeleiding en individueel sporten tijdens en na de zwangerschap vind ik heel prettig. Bijvoorbeeld wanneer je klachten of complicaties hebt (of denkt te hebben), dan is het fijn als een professional je duidelijkheid en tips kan geven.


"Bij alle drie heb ik zeker tot 39 weken kunnen sporten."

Hoe maak je tijd om te sporten?

Mijn man en ik hebben onze vaste sportavonden en op zondag maken we een uitje van ons bezoek. Dan gaan de kids spelen in de Kidsclub en gaan mijn man en ik trainen in de fitness. Daarna halen we de kids op en gaan we samen zwemmen, want Fien en Pleun zijn echte waterratten. We sluiten af met een lunch in The Coffee Club.


Wat viel je tegen aan het moederschap?

Hoe snel je aftakelt als je een slechte nachtrust hebt. Dat vond ik wel even schrikken. Je nachtrust is zo belangrijk, dat had ik wel onderschat. En zeker als ik dan kijk naar mijn werk, daar komen baby’s die worden opgenomen vanwege veel huilen en onrust waardoor ouders niet meer slapen. Dan kan ik dat héél goed begrijpen. Vergeleken met hen mag dan niet klagen, maar oh wat hakken slapeloze nachten erin!

"De club geeft een soort community-gevoel. Ik kom mensen tegen van school of uit de buurt."

Welke tip heb jij voor andere moeders?

Ik kan iedereen aanraden om te blijven trainen. Je mag nog zoveel doen als je zwanger bent! Ik geloof echt dat ik daar heel veel profijt van heb gehad. In de eerste helft van mijn derde zwangerschap heb ik veel last van mijn schaambot en lies gehad. Juist door in beweging te blijven en te blijven sporten zijn deze klachten verminderd. Hoe sterker je een bevalling in gaat, hoe sterker je eruit komt.


Wat betekent Club Pellikaan voor jou?

De club geeft een soort community-gevoel. Je leert makkelijk nieuwe mensen kennen, maar ook collega’s van werk en ouders uit de buurt kom je tegen. Dat er een Kidsclub is maakt het makkelijker om te gaan sporten. Om dat momentje voor mezelf te pakken. Al is het maar even op je gemak je haar wassen, haha. Van die ‘eigen’ momenten word je een leukere moeder. Het zorgt ervoor dat ik lekker in mijn vel zit en het maakt me hoofd leeg omdat ik even alleen met mijn lichaam bezig ben. Ook geeft het mij meer creativiteit en energie om leuke dingen te doen met het gezin. En hoe fijn is het dat de kids hier straks zwemles kunnen volgen? Het apart regelen van zwemles en opvang voor drie kids lijkt me namelijk echt een drama. Nu heb ik alle mogelijkheden onder één dak.

Nienke is inmiddels bevallen van een gezonde zoon: Joep. Wij wensen het gezin heel veel geluk! 

Contact