Contact Lid worden

Moving Mom: Rowan

Rowan is 25 jaar en moeder van haar eerste kindje: Bobby. Ze werkt als allround creative op de marketingafdeling van Club Pellikaan. In haar vrije tijd illustreert ze graag.

Vertel eens iets over Bobby?

Bobby Rose is alweer bijna 12 maanden op de wereld. Ik haat cliches, maar de tijd vliegt voorbij en ik kan niet geloven dat ze begin september alweer 1 wordt en bijna begint met lopen.  


Hoe zag je leven eruit voor je moeder werd?

Ik werkte zo'n 40 à 50 uur per week bij een creatief bureau. Wanneer ik vrij was, deed ik waar ik zelf zin in had. Mijn vriend en ik houden ervan om dingen spontaan te doen, bijvoorbeeld een dagje naar Antwerpen of een avondje naar de bios.

Paste een kind wel in dat leven?

Mijn vriend was altijd al dol op kinderen, ik totaal niet. Totdat ik zwanger werd. Wij hebben samen bewust gekozen om jong ouders te worden: we vonden het idee om een mini-me groot te brengen echt geweldig. Nu Bobby er is proberen we nog steeds spontane dingen te doen, we nemen haar gewoon gezellig mee. Behalve naar de bios dan, haha! 


Ben je blijven sporten tijdens je zwangerschap?

Ik ging minimaal 1 keer per week naar pilates, yoga of Bodyshape. Ik probeerde zo relaxed mogelijk mijn zwangerschap door te komen, en door deze lesjes kwam ik helemaal tot rust. Daarnaast heb ik twee honden waar ik ook tijdens mijn zwangerschap veel mee wandelde. Rond de 37 weken hield ik heel veel vocht vast in mijn voeten en kuiten waardoor lopen en dus ook sporten steeds lastiger (en pijnlijker) werd.

Was je snel weer in shape na je zwangerschap?

Heel snel! Eigenlijk veel te snel. Mijn lichaam was 9 maanden een huis voor mijn dochter en ik heb al die maanden gedacht: hoe gaan die zwangerschapskilo's er weer af? Ik was in totaal 18 kilo aangekomen, maar (mede door de borstvoeding) viel ik in de eerste week gelijk 15 kilo af! In het begin dacht ik: wow, top! Maar nu zit ik nog steeds 10 kilo onder mijn oude gewicht, waar ik mij eigenlijk helemaal niet zo prettig bij voel. Ik probeer genoeg te eten en ben langzaam ook weer begonnen met sporten om sterker te worden. Ik vind het nu belangrijker om zelfverzekerd in mijn vel te zitten dan om een super strak lijf te hebben. 


"Nu zit ik nog steeds 10 kilo onder mijn oude gewicht, waar ik me niet prettig bij voel."

Wat vind je het mooist aan moeder zijn?

Het is zo bijzonder om een kleine versie van mijn vriend en mij te zien! Hoe ouder ze wordt hoe gezelliger het is. Lekker samen kletsen en lachen om de simpelste dingen. Wanneer ik een rot dag heb gehad vrolijkt zij mij op door er simpelweg gewoon te zijn.


Wat is je tegengevallen aan het moederschap?

Je stapt niet meer zo de deur uit. Voor mijn gevoel ben ik driehonderd jaar bezig voordat ik een keer weg van huis kan. Luiers? Check. Hapjes? Check. Doekjes? Check. Speen en haar knuffeltje? Check. Bobby is over het algemeen een hele relaxte baby en kan zichzelf prima vermaken, daar heb ik wel écht geluk mee. 

"Maak tijd voor dingen waar jij blij van wordt."

Hoe zorg jij dat je tijd maakt om te sporten? 

Omdat ik zelf op de club werk kan ik in mijn pauze sporten. Wanneer mijn vriend en ik samen sporten brengen we Bobby naar de Kidsclub. Na het sporten gaan we meestal even samen de sauna in of halen we Bobby op en gaan we met z'n drieën zwemmen. We vinden deze tijd samen heel belangrijk, dus dit maakt het een stuk makkelijker om er tijd voor vrij te maken.


Welke tips heb jij voor andere moeders?

Daar kan ik een heel boek vol mee schrijven. Blijf jezelf en blijf ontwikkelen. Maak tijd voor dingen waar jij blij van wordt. Heb je een passie ergens voor? Laat je dan niet tegenhouden omdat je 'minder tijd' hebt. Moeder zijn is een hele job, maar er is veel meer dan dat, jij bent veel meer dan dat! 


Wat betekent Club Pellikaan voor jou?

Club Pellikaan heeft in mijn geval écht alles onder één dak: werk, quality time met mijn vriend en gezin maar ook tijd voor mijzelf.

Contact