Contact Lid worden

Moving Mom: Sharon

Sharon is 31 jaar, artiest en kort geleden moeder geworden van haar eerste kindje Maliya.

Hoe was je zwangerschap?

Goed! Wel was ik 9 maanden lang super zenuwachtig voor de bevalling. Mindfulness heeft mij en mijn vriend Brunno heel erg geholpen. De bevalling is mij zelfs heel erg meegevallen. Ik had een heel bevallingsplan geschreven, maar toen ik in het ziekenhuis aankwam moest ik gelijk persen. Het ging heel snel, binnen 30 minuten was ze er!

"Als artiest denken mensen vaak dat ik nooit thuis ben, maar dat is helemaal niet zo."

En straks weer werken, hoe vind je dat?

Als artiest denken mensen vaak dat ik nooit thuis ben, maar dat is helemaal niet zo. Natuurlijk ga ik naar de studio, maar ik kan veel vanuit huis werken en voorbereiden. Wel werk ik vaak in de avonden en altijd in het weekend dus kan ik bijna nooit op feestjes en verjaardagen zijn. Mijn vrienden en familie weten dat, het maakt hen niets uit. Maar wat heb ik genoten tijdens mijn verlof: toen kon ik ineens overal naartoe! Nu ben ik nog steeds lekker thuis met Maliya, maar binnenkort ga ik inderdaad weer aan de bak.


Hoe ga je dit combineren?

Deze week ga ik voor het eerst weer naar de studio. Ik zorg dan dat we zoveel mogelijk hebben voorbereid. Vanaf september begin ik weer met optreden en in oktober start ik met een theatershow van John Williams. Ik zou eigenlijk half augustus starten, maar stiekem vind ik september ook al snel. Ik wil iedere seconde van de dag met Maliya zijn. Maar ik mag niet klagen, want ik heb geen 9-5 baan en kan veel met haar zijn. Wel moet ik natuurlijk goed gaan plannen en zullen opa en oma oppassen.

"Ik was altijd heel sterk in mijn benen, maar als ik nu lunges doe lijk ik wel een shake-fabriek!"

En dan tussendoor ook nog sporten?

Zeker! Ik ben net weer begonnen op de club. Ik heb personal training van Marissa. Het klikt heel goed tussen ons en ze is heel goed. Daarnaast train ik nog 1 of 2 keer zelfstandig. De eerste les vond ik wel heel pittig. Ik was altijd heel sterk in mijn benen, maar als ik nu lunges doe lijk ik wel een shake-fabriek, haha! Op dit moment vind ik vooral belangrijk dat ik sterker word en conditie krijg, ik moet tenslotte weer het podium op. Als ik uiteindelijk niet meer mijn oude kleding aan kan, koop ik wel een maatje groter. Als ik maar lekker in mijn vel zit!


Vind je het lastig dat mensen iets van je vinden, vooral nu je moeder bent?

Nee hoor. Mensen vinden altijd wel iets, dat is oké. Wel houd ik er rekening mee wat ik precies deel op social media, sommige onderwerpen mijd ik gewoon. Verder ben ik heel eerlijk en laat ik alles zien zoals het is. Bijvoorbeeld dat ik tegenwoordig echt nooit meer op tijd ben, haha! Mijn planning komt nooit uit, maar echt nooit. Voor mijn gevoel ben ik de hele dag bezig om weg te gaan. Maar goed, ook dat is gewoon wat het is.

Knap dat je je daar niet zoveel van aantrekt!

Ja, als tip aan andere moeders geef ik ook echt dat je je eigen moederinstinct moet volgen. Durf op te komen voor jezelf en je kind wanneer de situatie daar naar vraagt.


Last, but not least. Welke rol speelt Club Pellikaan nu in jouw leven?

De club speelt een hele speciale en belangrijke rol op dit moment. Het is echt onderdeel van mijn herstel. Ik vind het heerlijk om aan mijzelf te werken. Daarnaast is het ook een stukje ontspanning.

Contact