Contact Lid worden

Moving Mom: Tamara

Tamara is 30 jaar en werkt als marketingmanager bij Club Pellikaan. In 2016 werd zij moeder van haar eerste dochter: Noa.

Vertel eens over je kids?

Mijn dochter Noa is net twee jaar geworden. En ik heb een stiefzoontje van bijna acht, Kaya.

Hoe zag je leven eruit voor je moeder werd? 

Ik had een heerlijk vrij leven voor ik moeder werd. Bijna elke week was ik wel op een festival of feestje te vinden. Mijn vriend heeft een zoontje uit een eerdere relatie, dus we wisselden het feestleven af met het gezinsleven. Na enkele jaren feesten en genieten van de vrijheid vonden we het tijd voor een nieuwe stap en besloten we om zelf te proberen om zwanger te worden.

Je werkt nu 32 uur. Hoe combineer je dit?

Ik heb een redelijk drukke baan, maar gelukkig ook veel vrijheid om mijn eigen tijd in te delen. Noa gaat één dag per week naar het kinderdagverblijf. De overige dagen gaat ze naar één van de oma's, is ze bij papa of werk ik thuis. Op vrijdag ben ik vrij. En als oma op vakantie is, dan gaat Noa spelen bij mijn collega's van de Kidsclub. Dat is natuurlijk wel echt een luxe als je hier werkt. 


Ben je blijven sporten tijdens je zwangerschap?

Zeker, tot week 36 heb ik meegedaan met mijn favo groepsles BodyPump. Ik heb de oefeningen wat aangepast. Zo ben ik gestopt met lunches en deed ik minder gewicht op de barbell. Het sporten was voor mij een uitlaatklep en hield mij fit en relaxt. Bij de verloskundige kreeg ik iedere keer complimenten over mijn mooie bloeddruk. Ik ben er ook van overtuigd dat het sporten mij heeft geholpen om snel weer fit te zijn na de bevalling. 

"Ik vind het minder belangrijk om superstrak te zijn, als ik me maar lekker en fit voel."

Was je snel weer in shape?

Ik paste redelijk snel weer in mijn oude spijkerbroeken en heb ook twee maanden na mijn bevalling het sporten weer opgepakt. Mijn buik is na twee jaar nog steeds niet helemaal wat het is geweest en zou best wat strakker mogen, maar als dat niet lukt: ook prima. Ik vind het een magisch iets dat mijn lijf een mens heeft gemaakt met alles erop en eraan. Waarom zou het erg zijn als het niet meer helemaal eruit ziet zoals ervoor? Ik vind het ook minder belangrijk om superstrak te zijn, als ik me maar lekker en fit voel.

Wat is het mooist aan moeder zijn?

Haar knuffels en kusjes, het pittige karakter dat ze heeft, hoe verwonderd ze nog is over de wereld. Ik vind het heerlijk om samen met haar te wandelen en bij ieder bloemetje te stoppen en kijken. Het leert mij zelf ook meer mindful in het leven te staan. Al is dat minder handig als we haast hebben, haha. 


Wat is je tegengevallen aan het moederschap?

De tijd en vrijheid die je overhoudt voor jezelf. Soms mis ik het om heel egoïstisch een dag helemaal voor mezelf te hebben. Om zelf te bepalen hoe laat je opstaat, om urenlang boeken te lezen. Maar als ik om half zeven haar stemmetje weer 'mama' hoor roepen en haar blije hoofdje zie als ik haar kamer binnenkom, ben ik dat alweer vergeten.


Welke tips heb jij voor andere moeders?

Maak tijd voor jezelf. Hoe fitter en uitgeruster jij bent, hoe beter je er kunt zijn voor je kinderen.

"Hoe fitter en uitgeruster jij bent, hoe beter je er kunt zijn voor je kinderen."

Wat betekent Club Pellikaan voor jou?

Het is de plek waar ik even geen mama hoef te zijn. Als ik aan het werk ben, maar ook als ik even ga sporten of relaxen. Ik heb de sauna ontdekt de laatste tijd. Even helemaal niets aan je hoofd en alleen maar in stilte relaxen. Dat is tegenwoordig echt een cadeautje. Ook ga ik vaak samen met Noa zwemmen in het weekend. Ik vind het fijn dat zij in deze sportieve omgeving 'opgroeit'. 


Waarom de Moving Moms campagne?

Sinds mijn collega Rowan en ik moeder zijn, weten we hoe fijn de club is voor jonge gezinnen. Hoe lekker het is om even dat momentje voor jezelf te pakken tijdens het sporten of in de sauna. We merkten dat er een community is van (jonge) moeders in de club. Het leek ons mooi om die moeders een podium te geven, allemaal met een ander verhaal. Om elkaar te helpen, inspireren en motiveren. 

Contact