Contact Lid worden

Moving Mom: Tirza

Tirza is 33 jaar en runt haar eigen beauty salon. Ze is moeder van dochter Billie (1,5 jr).

Heb je altijd al een kinderwens gehad?

Ja! Alleen duurde het langer dan gepland. Dit kwam door de ziekte van Graves, waar ik drager van ben. Dat betekent dat mijn schildklier te hard werkt. Dankzij IVF is het na vier jaar toch gelukt. Nu ben al anderhalf jaar moeder van onze dochter Billie. 

Hoe zag je leven voordat je moeder werd eruit?

Vanaf mijn vierde wilde ik al haarstyliste worden. Ik doe dit werk al 16 jaar. Ik startte bij Rob Peetoom en kreeg daar de kans om een salon te runnen. Dat betekent: 6 dagen gaan en staan voor het werk. Ik heb altijd een kinderwens gehad, dus toen ik voor die keuze stond heb ik besloten om een eigen salon te starten. De vrijheid in het plannen van werkdagen in combinatie met het moeder zijn leek mij een beter plan. Dus zo gezegd, zo gedaan.


Hoe heb jij je zwangerschap ervaren?

Die was echt fantastisch. Zodra ik wist dat ik zwanger was moest ik stoppen met het nemen van mijn medicijnen. Het bijzondere: tijdens je zwangerschap neemt je lichaam het over en gaat in een soort overlevingsstand. Eigenlijk merk je niks meer van de ziekte en kun je prima zonder medicijnen. Ik heb tot 39 weken gewerkt. Ik voelde me topfit, ook al sportte ik tijdens de zwangerschap niet vanwege de snel verhoogde hartslag door mijn ziekte. In mijn salon aan huis loop ik elke dag wel dertig keer de trap op en af, dus ik heb genoeg beweging gehad.

"In mijn salon aan huis loop ik elke dag wel dertig keer de trap op en af, dus ik heb genoeg beweging gehad."

Zat je op een roze wolk na de bevalling?

De roze wolk? Die ken ik niet, haha. Ik weet niet wie ‘m ooit heeft gehad, maar volgens mij bestaat 'ie niet. Je denkt dat je weet wat je kunt verwachten, maar nee, dat kun je je nooit voorstellen. Die hormonen vliegen alle kanten op. En dan heb ik ook nog eens een heel druk kindje. Nu geniet ik intens van Billie. Ik ben dolgelukkig. Mijn leven is zo veranderd, in positieve zin. Voordat ik Billie had dacht ik: alle moeders zeggen maar wat. Maar echt: alle clichés zijn waar.

Sport je weer?

Twee weken na de bevalling ben ik weer gaan werken. Toen was ik ook al zo goed als weer in shape, zonder daar iets voor te hoeven doen! Ook nam ik weer mijn medicijnen, waardoor alles stabiel bleef en ik ook weer kon gaan trainen. Een half jaar na de bevalling stond ik weer in de sportschool. Ik probeer drie keer per week te trainen. Ik doe veel aan bodypump en hot yoga, maar zelfstandig trainen in de fitness vind ik ook fijn. Dan breng ik Billie naar de Kidsclub. Ze vindt het hartstikke leuk daar, dus ik kan haar met een gerust hart wegbrengen en even dat momentje voor mijzelf pakken. Na het sporten haal ik haar op en gaan we samen zwemmen. En dat ze hier later ook haar zwemdiploma kan halen, is zó handig.


Wat vind jij het mooiste aan moeder zijn?

Sowieso het feit dat je lichaam in staat is om zo’n kindje te maken en op de wereld te zetten. Dat blijft zo bijzonder! En natuurlijk de liefde die je van je kindje krijgt. Het is ook zo leuk om het karakter van mezelf en mijn man terug te zien in haar.

"Na het sporten haal ik haar op en gaan we samen zwemmen. En dat ze hier later ook haar zwemdiploma kan halen, is zó handig."

Welke tip heb je voor andere moeders?

Ik heb vooral een tip voor vrouwen met een kinderwens, maar bij wie het minder gemakkelijk gaat: geef nooit op. Het heeft bij mij vier jaar geduurd om zwanger te raken, maar het is gelukt. Zorg dat je fit bent door gezond te eten en veel te bewegen en geef vooral niet op! 


Wat betekent Club Pellikaan voor jou?

Hier is alles voor het gezin. Je kindje kan spelen in de Kidsclub terwijl jij de tijd neemt om te werken aan een fit en gezond lijf. Ook kom ik hier graag met vriendinnen. Na het sporten drinken we samen een lekkere shake in The Coffee Club. Kortom, er is hier aan alles gedacht zodat wij even nergens aan hoeven te denken.

Contact