Contact Lid worden
trainen na kanker

trainen na kanker

Iedere Nederlander krijgt ooit te maken met kanker. In je directe omgeving bijvoorbeeld. Maar wat nu als je zelf de diagnose krijgt? Door alle recente ontwikkelingen is de kans op genezing gelukkig steeds groter. Sporten kan je bij dit proces helpen, zowel tijdens de behandeling als daarna.

veilig sporten

Na de diagnose kanker staat je leven op zijn kop. Sporten kan helpen om je - ondanks de diagnose - fit te voelen. Zowel lichamelijk als mentaal. Het helpt je om de verschillende behandelingen fitter te doorstaan en kan helpen tegen bijwerkingen. Denk hierbij met name aan het verminderen van vermoeidheid. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat het veilig is om te sporten met kanker. Het is wel belangrijk dat je niet te streng bent voor jezelf. 

veilig sporten

Beginnen met sporten na kanker

Begin je (weer) met sporten, dan is het belangrijk om hierbij goede begeleiding te hebben. Een trainer kan je hierbij helpen. Binnen Club Pellikaan beschikken we over twee gecertificeerde Fitness Trainers Oncologie: Wouter Smit in Almere en Nienke van den Hout in Breda. Je kunt contact met hen opnemen via onderstaand contactformulier. Train je in een andere club, informeer daar dan naar de mogelijkheden om te trainen met een fitcoach of personal trainer. 

Contact