Contact Lid worden

4 tips voor een happy Blue Monday

Het is de meest deprimerende dag van het jaar, maar na het lezen van deze blog geldt dit niet (meer) voor jou. Of je in Blue Monday gelooft of niet: met deze tips wordt deze - of elke andere - dag allesbehalve somber.

Jij bent de baas

Je bepaalt toch zelf wel of het een rotdag is of niet? Jazeker. En je kunt het verschil al maken als je opstaat. Je stemming is gevoelig voor gedachten, ook als deze niet per se waar zijn. Fake it till you make it, zullen we maar zeggen. Benoem iets positiefs als je wakker wordt, zoals: “Ik heb zin in deze dag, we gaan er iets moois van maken". Of noem drie dingen waar je dankbaar voor bent, dit mag groot of klein zijn. Dit heeft meteen effect op hoe je je voelt. Grote kans dat je voor de rest van de dag deze positieve instelling automatisch vasthoudt.

Jij bent de baas

Beweeg

Zo simpel is het echt. Je hoeft geen uren in de gym te spenderen of tot het gaatje te gaan, alleen een wandeling doet al wonderen. De beweging zorgt ervoor dat er dopamine vrijkomt, een stof waar je letterlijk blij van wordt. Daarbij heb je meteen een frisse neus en pak je wat vitamine D mee, wat ook weer een positieve werking heeft op je humeur en energielevel.

Sociaal uurtje

Omring jezelf met iemand waar je blij van wordt. Samenzijn maakt mensen gelukkiger, het heeft een positief effect op je mentale en fysieke gezondheid. Een drukke dag voor de boeg? Combineer het dan met een activiteit die al gepland staat: doe samen een wandeling, volg een sportlesje, plan een lunchdate tijdens je werkpauze of bel ‘s avonds met een goede vriend terwijl je het huis opruimt (lang leve de draadloze oortjes). 

Sociaal uurtje

Check je doelen

Uit onderzoek blijkt dat rond deze periode de meeste goede voornemens sneuvelen. Geldt dit voor jou? Laat je niet uit het veld slaan. Rome werd ook niet in één dag gebouwd. Bekijk je voornemens nog eens goed. Zijn ze concreet, realistisch en kun je ze positief omschrijven? Dan is de kans groter dat je het doel bereikt. Bedenk niet te veel voornemens, maak kleine stappen en bekijk het per dag. En vooral: vier de kleine successen, dat motiveert weer om verder door te zetten!

Wil je beginnen met sporten?

 Ontdek onze club tijdens een rondleiding. Maak direct een afspraak online.

KOM LANGS