Contact Lid worden

Afvallen met raw & superfood

'In 2009 begon ik met afvallen. Ik had maat 56, de grootte van een voortent van een caravan en ik voelde me belabberd. Ik besloot dat ik dit niet meer wilde.'

Plantaardig eten

'Ik gooide ook mijn eetpatroon om. Ik was al vegetariër, maar breidde dit uit met raw foods, superfoods en clean foods. Geen zakjes, pakjes of kant-en-klare producten uit de supermarkt meer. Dat zit vol met zout en ik kook liever met verse ingrediënten. Sindsdien heb ik er een kunst van gemaakt om met negen ingrediënten een lekkere vegaburger in elkaar te zetten, in plaats van eentje te kopen die vol zit met allerlei onbekende toevoegingen.'

'Ook ben ik gestopt met brood. Mijn ontbijt bestaat nu uit sap en smoothies. Mijn sapcentrifuge en powerblender zijn ondertussen mijn beste vrienden. Alles is helemaal plantaardig en ik ga nu een tijdje door het leven als veganist. Ik zou niets anders meer willen.'

Plantaardig eten

Trainen met de big guys

'Voordat ik ging afvallen sportte ik heel weinig. Ik liep wel met de honden, maar daar bleef het bij. Voor ik kinderen had deed ik aan bodybuilding en trainde ik elke dag met de ‘big guys’. Stom dat ik dat toen heb opgegeven. Maar ondertussen ben ik veertien kledingmaten afgevallen en vind ik sporten weer geweldig. Vooral krachttraining en vechtsporten zijn mijn passies. Boxen en Krav Maga vind ik fantastisch.'

Motiveren

'In de toekomst blijf ik zeker sporten, absoluut. En gezond eten. Ik mag best af en toe een handje chips, maar daar blijft het bij. Wat ik nog hoop te bereiken is een huidcorrigerende operatie om van het overtollige vel af te komen. Ik hoop ook andere te kunnen motiveren. Ik heb het helemaal op eigen kracht gedaan (met uitzondering van de fitcoaches, thanks guys), dus het is echt mogelijk. Mocht je me zien op de club, spreek mij vooral aan. Ik geef je graag een motiverende peptalk, want samen staan we sterker. Jij mag er ook zijn!'

Teaser

Geïnspireerd geraakt?

Doe mee met een proefles