Contact Lid worden

Coronakilo's? Zo kom je ervan af.

Terwijl de lockdown het virus afremt, vliegen de coronakilo’s eraan. Bijna de helft van de Nederlanders wordt zwaarder tijdens deze periode. Zo zorg je dat je fit blijft in deze periode!

Netflix & snacks

De sportschool is dicht en we bewegen minder omdat we thuis zitten. Netflix gaat nét iets vaker aan en snacks zijn misschien wel een troost in deze surrealistische periode. Werk je vanuit huis, dan is het toch iets verleidelijker om de snoepkast open te trekken of een wijntje in te schenken na werktijd. Minder beweging en een ongezond voedingspatroon: het recept om aan te komen in gewicht. Niet zo gek dus dat velen worstelen met de coronakilo’s.

Netflix & snacks

Kom weer in ritme

Nu januari voor de deur staat, is het tijd om weer in ritme te komen. Landelijk fitnessmanager Wouter geeft vijf tips om de coronakilo’s te verliezen:


1. Meer bewegen

Wouter: “Dit is natuurlijk een open deur, maar wel erg belangrijk als je kilo’s wilt kwijtraken. Wanneer je meer gaat bewegen dan je de afgelopen tijd hebt gedaan, zal je calorieverbranding al omhoog gaan. Dit geldt zelfs voor wandelen. Als je elke dag een groter ommetje maakt, vergroot je al je bewegingsmoment per dag. Je kunt je stappen bijhouden met een stappenteller op je telefoon. Pak de fiets als je een kleine boodschap doet in plaats van de auto. En begin rustig aan weer in de huiskamer met trainen.”


2. Weet wat je eet

“Voeding is ontzettend belangrijk als je wilt afvallen. Je kunt nog zoveel sporten, als je je voeding niet aanpast zul je weinig resultaat zien. Eet dus zoveel mogelijk gezond en pas je porties aan. Hou een eetdagboek bij, zodat je je bewust wordt van wat je eet op een dag. Via de training app van Club Pellikaan kun je je voeding precies bijhouden, passend bij jouw afvaldoel en levensstijl. Zo weet je precies wat je op een dag binnen moet krijgen om gezond af te vallen. Door meer beweging en wat minder - en gezonder - te eten, zul je gaan afvallen.”


3. Haal het niet in huis

“Haal geen zoete en vette snacks in huis. Verzin ook geen excuses zoals: het is voor de kinderen of voor visite die langskomt. Wat je niet in huis hebt, kun je ook niet opeten. De stap om dan naar de winkel of het tankstation te rijden wanneer je trek krijgt is veel groter, dan dat het binnen handbereik ligt in je keukenkastje. Haal in plaats daarvan een vervangende ‘healthy’ snack, zoals rauwkost, noten of een bakje magere kwark. Ook voor kinderen (en visite) een veel gezonder alternatief!”

4. Hou je vorderingen bij

“Niets is zo motiverend als resultaat zien. Hou daarom je vorderingen bij. Dit kun je doen door regelmatig een foto te maken voor de spiegel. Of natuurlijk door op de weegschaal te staan of je vetpercentage te meten. Dit kun je vervolgens bijhouden - bijvoorbeeld in de training app - waardoor je je vorderingen ziet. Zorg wel dat je een realistische doelstelling stelt voor jezelf, met kleine tussentijdse mijlpalen die je wilt behalen. Het werkt namelijk juist demotiverend wanneer je merkt dat je doel onhaalbaar is, hoe goed je je best ook doet.”

5. Doe het niet alleen

“Samen is altijd beter dan alleen. Zo kun je elkaar motiveren en helpen. Betrek je gezin of vrienden bij jouw doelstelling. Maak het leuk om samen gezond te eten. Zoek een sportmaatje om samen te wandelen of te train met je partner in de huiskamer.”

Coronakilo’s verliezen? Begin met sporten en maak gebruik van de training app als Club Pellikaan member.