Contact Lid worden

Van maat 44 naar bikinimodel

‘Ik had geen kracht om een paraplu omhoog te houden. Achteraf gezien is fibromyalgie altijd al aanwezig geweest in mijn jeugd. Mijn ouders zeiden vaak: ‘Jij hebt ook altijd wat.’

Diagnose

Zeven jaar geleden kreeg ik de diagnose. Wat een opluchting: na al die jaren wist ik eindelijk dat het niet tussen mijn oren zat. Maar de diagnose was geen oplossing. Vijf jaar geleden kwam ik zonder werk te zitten en werd mijn wereld steeds kleiner. Ik besloot om ons gezin lid te maken van Club Pellikaan. Zo kon ik het huis uit met een reden.’

Diagnose

Uitdaging na uitdaging  

‘Fibromyalgie is een ziekte waarbij je chronische pijn hebt in je bindweefsel en spieren. Ik had vaak last van extreme pijn en hoopte dat sporten het beter zou maken. In overleg met mijn artsen begon ik met zwemmen. Na een maand probeerde ik ook de roeimachine en crosstrainer uit. Ik deed mee met groepslessen. Soms was ik opeens anderhalf uur in de club. Zo ging dat door, uitdaging na uitdaging.’

Opgeven was geen optie

‘Ik paste mijn voeding aan volgens de boeken van Rens Kroes en Paleo. Het ging zo goed, dat ik besloot zwaarder te trainen. Maar dat zorgde voor een enorme terugslag en ik was weer terug bij af. Ik baalde als een stekker, maar opgeven was geen optie. Dus begon ik weer bij de basis. Het duurde zes maanden om weer te herstellen. Op een dag moest ik de hond ‘s ochtends uitlaten in de regen. Normaal had ik niet de kracht om een paraplu omhoog te houden, maar die dag lukte het wel. Dat was voor mij zo’n overwinning. Ik voelde me sterk en zekerder dan ooit.’

Bikini fitness wedstrijd

‘Ik kwam terecht bij een personal trainer om nog meer in shape te komen. Ik ging van maat 44 naar 36 en werd steeds fitter. Dat was het moment dat ik mijn droom durfde uit te spreken: meedoen aan een bikini fitness wedstrijd. In 2018 ga ik meedoen. Het is een uitdaging, maar deze hele weg heeft mij zoveel sterker en gelukkiger gemaakt dat het een enorme drijfveer is om verder te gaan. Ik zie het behalen van de wedstrijd als mijn overwinning op mijn ‘niet werkende’-lijf en de eenzame en verdrietig tijd tijdens mijn ziekte. Dit heb ik zelf gedaan en dat kan niemand me meer afpakken. Ik voel me vrijer, blijer en gelukkiger dan ooit.’

Bikini fitness wedstrijd
Teaser

Ook doelen behalen?

Doe mee met een proefles!