Contact Lid worden

Zo begin je het jaar goed zonder sportschool

Elk jaar in januari staan onze clubs vol gemotiveerde sporters met goede voornemens. Maar wat nu de sportscholen gesloten zijn door de lockdown? Met deze tips begin je het nieuwe jaar toch goed!

Eet gezond

Nu we weer aan huis gekluisterd zijn, is het verleidelijk om het gezellig te maken met lekker eten en drinken. En juist die extra calorieën zijn gevaarlijk nu we minder bewegen. Laat het lekkere eten daarom in 2020 en begin de maand januari met een nieuw voedingspatroon. Fitnessmanager Wouter geeft als tip: “Haal geen zoete en vette snacks in huis. Verzin ook geen excuses zoals: het is voor de kinderen of voor visite die langskomt. Wat je niet in huis hebt, kun je ook niet opeten. Haal in plaats daarvan een vervangende ‘healthy’ snack, zoals rauwkost, noten of een bakje magere kwark. Ook voor kinderen (en visite) een veel gezonder alternatief!"

Deze tip komt uit de blog:
Coronakilo's? Zo kom je ervan af!

Ga wandelen

Wandelen werd dé nationale hobby in 2020. En dat is eigenlijk een mooi lichtpuntje van de coronacrisis, want wandelen is één van de gezondste dingen die je kunt doen voor je lichaam. Het zorgt voor minder stress en houdt je spieren en hart gezond. Volgens de Hartstichting is 8000 stappen per dag een mooi en realistisch doel: “Je hoort vaak dat je 10.000 stappen per dag moet zetten. Maar dat is niet voor iedereen haalbaar. Vooral als je een zittend beroep hebt, kan het demotiverend werken. 8.000 stappen per dag is een goede richtlijn.” 

Wees creatief

Boeken, gevulde waterflessen of pannen: er is genoeg in huis om mee te trainen. Arie Boomsma deelt op zijn Instagram regelmatig leuke tips om aan de slag te gaan met spullen die je gewoon in huis hebt. Op deze pagina staan de lessen (van yin yoga tot boxing) die wij tijdens de vorige lockdown hebben opgenomen op de club. 

Gebruik het gewicht van je lichaam

Het is al jaren een trend en in deze lockdown relevanter dan ooit: trainen met je eigen lichaamsgewicht. Push-ups, squats, planking en burpees zijn een perfecte manier om thuis in shape te komen. Hieronder geven we je wat tips voor oefeningen:

Squats

Ga staan met je voeten op schouderbreedte. Beweeg je heupen naar beneden alsof je op een stoel gaat zitten. Ga zo diep als je kunt en kom daarna weer omhoog. Span hierbij je hele lichaam aan terwijl je de squat maakt. Herhaal deze oefening drie keer in setjes van 15. Wil je het zwaarder maken? Verhoog je tempo of aantal keer dat je de oefening doet. Je kunt ook je armen meebewegen omhoog wanneer je de oefening uitvoert. 

Squats

​ Mountain climbers

Begin in een plank positie. Maak met je armen een rechte lijn van pols tot schouder en hou je rug recht. Trek nu je ene knie op naar je borst, zet hem vervolgens terug in plank positie en trek je andere knie op. Herhaal dit zo snel mogelijk achter elkaar in drie setjes van 15 keer afgewisseld. Wil je het zwaarder maken? Beweeg dan sneller. Doe dit alleen als het je lukt om de oefening nog steeds goed uit te voeren.

​ Mountain climbers

Superman

Ga liggen op de vloer op je buik met je handen en voeten gestrekt. Span alle spieren in je lichaam aan en lift je armen en benen een stukje van de grond. Hou even vast en laat dan weer zakken. Doe dit in drie setjes van 15 keer. Zorg dat je je hele rug goed aanspant bij deze oefening. Wil je variatie aanbrengen, doe dan je linkerbeen en rechterarm tegelijkertijd omhoog, vervolgens je rechterbeen en linkerarm omhoog, etc. 

Superman

Meer oefeningen voor thuis? Zoek binnen de schema’s in de training app op ‘huis’ en kies voor een total body weight workout. Hier vind je ook handige video’s zodat je precies weet hoe je de oefening goed uitvoert. Nog geen toegang tot de app? Vraag hier een account aan.