Contact Lid worden

Goede voornemens? Vergeet 1 januari. Start nu

Een nieuw jaar lijkt het perfecte moment om met al je voornemens aan de slag te gaan. Maar hé? Waarom dan pas als het nu al kan! Drie redenen om vandaag nog te beginnen.

Oliebol 

Als je nu begint met sporten, hoef je straks niet al die oliebollen, appelflappen en kerstdiners er weer af te trainen. Sla zeker tweede kerstdag en oudjaarsdag niet over om te trainen. De clubs zijn dan open - wel met aangepaste tijden - zodat je fit begint aan de dag. Dan heb je de nodige calorieën al verbrand voor je begint aan de gezellige avond met heerlijk eten. Je zult deze dagen waarschijnlijk niet afvallen, maar komt ook niet meer aan dan nodig. 

Druk van de ketel

Januari is dé maand van de goede voornemens. Media haken erop in en overal word je ermee geconfronteerd. Vrienden of collega's zullen je vragen naar je goede voornemens en blijven checken hoe het ermee gaat. Dat kan motiverend werken: zodra anderen weten wat je doelen zijn, kunnen ze je helpen. Toch is het niet verkeerd om in december al een stiekeme start te maken. Dan krijg je nog geen vragen van anderen en ben je al lekker bezig in januari!

Van uitstel komt afstel

Je weet nu vast al wat je in 2020 helemaal anders wil doen, dus waarom uitstellen? Een specifiek doel vraagt vaak om verandering van je eigen gedrag. En dat is lastig. Misschien zie je ertegenop: meer sporten, gezonder eten, stoppen met roken. Het zijn dingen die je liever uitstelt. Maar ook op 1 januari zal beginnen lastig zijn. Stel het dus niet langer uit en begin gewoon vandaag! 

Teaser

Krijg de eerste maand cadeau

Bekijk actie