Contact Lid worden

Zo vind je rust na een drukke thuiswerkdag

Is de keukentafel je nieuwe werkplek geworden sinds de coronacrisis? Dan scheelt dat in de ochtend veel stress: je kunt zo plaatsnemen achter je bureau. Maar hoe zorg je dat na een drukke werkdag je huis weer dé plek wordt om tot rust te komen?

Vind een ritme

Begin elke dag om dezelfde tijd en sluit ook om dezelfde tijd weer af, net zoals je op kantoor zou doen. Zorg hierbij voor een fijne thuiswerkplek, zodat je met focus en aandacht kunt werken. Heb je geen aparte ruimte en werk je aan de keukentafel? Dan is het extra belangrijk om aan het einde van de werkdag al je spullen zoals je computer en aantekeningen weer op te ruimen. Zo wordt je niet constant aan werk herinnerd. Morgen is er weer een dag.


Verlaat je 'kantoor'

Aan het einde van de werkdag is het goed om even je huis te verlaten, zodat je de werkdag kunt afsluiten. Ga sporten, doe boodschappen of maak een wandeling. De frisse buitenlucht zorgt ervoor dat je nieuwe energie krijgt. Door je huis even te verlaten sluit je de werkdag af voor je aan het nieuwe deel van je dag begint: de avond. Zorg wel dat je voor die tijd je werkgerelateerde spullen al hebt opgeruimd, zodat je thuiskomt in je huis en niet in je kantoor. 

"Door je huis even te verlaten, sluit je de werkdag af."

Maak het gezellig

Zet een muziekje aan, dim de lichten en steek de kaarsjes aan als het donker wordt. Je favoriete muziek zal helpen om je stemming positief te stimuleren. Ook geur kan ontzettend veel doen voor je mood. Brand een lekkere geurkaars of kies voor een aroma diffuser met rustgevende etherische oliën. Wacht nog even met het kijken van televisie of social media. Het is belangrijk dat je geest rust krijgt na een lange werkdag. Dit gaat het best in stilte. 


Ontspan

Kijk de uren voor je naar bed gaat niet onnodig op je werkmail en probeer ook je telefoon links te laten liggen: scroll vlak voor het slapen niet door kranten of social media. Geef je hoofd rust. Kies voor een warme douche of bad, maak tijd om een boek of tijdschrift te lezen of mediteer. Wij delen in november elke dinsdag een geleide meditatie van Karimu. Door je dag ontspannen af te sluiten zul je beter slapen en heb je meer energie voor de volgende (thuiswerk)dag!

Tijdens Namasté November hebben we op onze clubs extra aandacht voor yoga en ontspanning. Juist nu. Bekijk het programma hier