Contact Lid worden

Sterkste man & vrouw

17 Jun 2023

Zaterdag 17 juni strijden de mannen en vrouwen voor de titel 'sterkste man of vrouw van de club'. Deze dag is onder leiding van meervoudig Nederlands kampioen powerliften en gewichtheffen, Alexander Vermetten.

Competitie

Wanneer • zaterdag 17 juni
Tijd • 10.00 - 15.00 uur
Locatie • The Field
Kosten • gratis
Aanmelden • receptie
Publiek • neem vooral je eigen supporters mee!

Dit evenement is onderdeel van onze open dag. Benieuwd naar de rest van het programma? Bekijk deze hier.

Voor wie?

De wedstrijd voor de sterkste man en sterkste vrouw is alleen toegankelijk voor leden van Club Pellikaan van 18 jaar en ouder. Het is belangrijk dat je al enige ervaring hebt met fitness, en deelname is volledig op eigen risico.

Winnaars

De winnaars van dit event krijgen een ereplaats op de club met foto. Je mag daar een jaar lang in de spotlight staan tot het volgende event weer is! 


Onderdelen

De competitie bestaat uit vier onderdelen in de volgende volgorde:

  1. Deadlift (startgewicht heren 100 kg/vrouwen 60 kg)
  2. Pull-ups 
  3. Overhead press
  4. Medley

Na elk onderdeel is er een rustmoment. Alexander Vermetten zal tijdens deze rustmomenten demo's geven. 


Regels per oefening

Deadlift 

Je mag kiezen welke type deadlift je wil uitvoeren: de sumo of conventionele deadlift. Wel belangrijk dat je dezelfde type deadlift blijft uitvoeren tijdens het hele onderdeel. Materiaal dat je mag gebruiken bij dit onderdeel: straps, eigen belt en kniebanden. Bij dit onderdeel gebruiken we de deadliftladder. Dat betekent als startgewicht: 100 kg bij de heren en 60 kg bij de vrouwen. Elke deelnemer maakt in de aangegeven volgorde steeds één herhaling. De herhaling wordt goedgekeurd nadat je helemaal rechtop staat (armen en benen volledig gestrekt en schouders staan naar achteren. Na elke ronde zal het gewicht opgehoogd worden totdat er uiteindelijk één persoon met een max. gewicht overblijft.
 

Pull-ups

Elke deelnemer mag zelf de grip bepalen. De keuze die je maakt moet voor de rest van het oefening gebruikt worden. Alleen de dames mogen ook gebruikmaken van de elastieken (enkel de elastieken die aanwezig zijn). Andere hulpmiddelen zijn niet toegestaan. Bij elke pull-up moet de beginpositie met gestrekte armen zijn terwijl de voeten de grond niet raken. Je mag dus ook niet afzetten op de grond. Elke pull-up waarbij de kin boven de bar uit komt telt als een herhaling. Iedereen krijgt een kans om zoveel mogelijk goed uitgevoerde pull-ups te maken met de grip naar keuze.

OEFENING 1. DEADLIFT

OEFENING 1. DEADLIFT

OEFENING 2. PULL-UPS

OEFENING 2. PULL-UPS

Overhead press

Bij dit onderdeel zijn alleen een eigen riem en polsbanden toegestaan. De barbell mag vanuit het rek opgepakt worden. Bij dit onderdeel gebruiken we de overhead press ladder. De mannen beginnen met een startgewicht van 40 kg, de dames met 20 kg. Ook hierbij wordt het gewicht steeds opgehoogd na een set totdat er één persoon overblijft met een max. gewicht. De overhead press telt alleen met een begin positie vanaf schouderhoogte en wanneer het gewicht eindigt met gestrekte armen boven het hoofd. De benen mogen hierbij ingezet worden.Hoe het gewicht weer naar beneden komt, (loslaten of terugleggen) mag de deelnemer bepalen. 

Medley

Bij dit onderdeel telt naast alleen je spierkracht, ook je conditie en gripkracht mee. Hulpmiddelen zijn hierbij niet toegestaan, wel is er magnesium aanwezig om te gebruiken. Op de lijn van de trackbaan staan twee farmer walk handles en een slee klaar. Voor de heren: 60 kg per hand bij de farmer walk handles. Voor de slee een gewicht van 125 kg. Voor de dames: 20 kg per hand bij de farmer walk handles en 75 kg bij de slee.

Vanaf het startpunt loop je met de farmer walk handles in je handen 10 meter naar de overkant en leg je de voorkant hiervan over de tien meter lijn. Daarna ren je terug en duw je de slee naar de overkant tot ook die met de voorkant over die lijn staat. Je draagt de farmer walker handles terug naar het beginpunt, rent direct terug om de slee op te halen en brengt deze weer terug naar het beginpunt (met voorste punt over de lijn).

Het is toegestaan tussentijds rust te pakken of even los te laten. Dit onderdeel zal vooral op tijd gaan.

OEFENING 3. OVERHEAD PRESS

OEFENING 3. OVERHEAD PRESS

Oefening 4. Medley

Oefening 4. Medley