Contact Lid worden

The Murph Challenge

04 May 2024

Zaterdag 4 mei is The Murph Challenge. Dit een intense workout die bestaat uit hardlopen, pull-ups, push-ups en squats. Deze challenge is een eerbetoon aan alle gesneuvelde militairen en wordt landelijk gehouden op 4 mei.

Wat is het?

De Murph Challenge is ontstaan ter nagedachtenis van Navy Luitenant Michael Murphy. Hij kwam in 2005 om het leven in Afghanistan. Gyms over de hele wereld voeren deze challenge jaarlijks uit op óf rond Memorial Day om Murphy en alle andere gesneuvelde militairen over de wereld te eren.

Dit kun je verwachten

De challenge bestaat uit de volgende onderdelen: 
• 1 mijl hardlopen (ongeveer 1,61 km) 
• 100 pull-ups
• 200 push-ups
• 300 squats
• Tot slot weer 1 mijl hardlopen 

Je voert alles achter elkaar uit (met pauzes). Goed om te weten: de push-ups mogen ook op de knieën worden uitgevoerd en pull-ups mogen eventueel aan de stang worden uitgevoerd (zoals op bovenstaande foto). 

Bij de officiële Murph Challenge draag je een gewichtsvest, maar voor de editie bij ons op de club is dit niet verplicht. Heb je zelf een gewichtsvest, dan mag je die natuurlijk dragen tijdens de challenge. 

Voorbereiding

Elke maandagavond in april trainen we voor de challenge tijdens de Battlefield groepsles. Deze is om 18.30 uur. Inschrijven kan via de booking app. 

Praktische info 

De challenge is op zaterdag 4 mei op The Field. We starten om 10.00 uur. Meedoen is gratis en exclusief voor leden. 

Aanmelden

Leuk als je meedoet! Aanmelden kan bij de receptie. Wees er snel bij, want vol is vol.