Contact Lid worden

Waarom is koude training goed voor je?

Koud douchen, zwemmen in natuurwater of vrijwillig in een bad vol ijsklontjes stappen: koude training is hot! Waarom zou je dit doen en wat zijn de voordelen voor lichaam en geest?

Je bloedsomloop krijgt een boost, waardoor je endorfine en adrenaline aanmaakt.

Waarom is kou goed?

Er zijn veel redenen om jezelf vaker uit te dagen met kou. Je bloedsomloop krijgt een boost, waardoor je endorfine en adrenaline aanmaakt. Hierdoor voel je je vrolijker, krijg je meer energie en ervaar je minder stress. Uit wetenschappelijk onderzoek van de Erasmus Universiteit blijkt daarnaast dat koude training zorgt voor het verbranden van vet en je immuunsysteem verbetert. Ook is het goed voor je sportprestaties en herstel. Regelmatige blootstelling aan kou zorgt er zelfs voor dat je toekomstige kou beter aankunt. Dan kun je je verwarming mooi wat lager zetten!

Waarom is kou goed?

"Het ijsbad is een mooie uitnodiging om te voelen."

Een training voor je mind

Door met kou te oefenen, train je ook je mind. Wanneer je spelenderwijs steeds je grenzen verlegt, zul je ontdekken dat je lichaam sterker is dan je dacht. Met focus op een diepe en krachtige ademhaling kun je de kou veel beter aan. Doe je dit regelmatig, dan verbetert ook je focus in het dagelijks leven. Rens van Lekker Ademen: "Het ijsbad is een mooie uitnodiging om te voelen. Om te zitten met het oncomfortabele gevoel. Net als het leven: soms moeilijk en pijnlijk, maar de enige optie is erdoorheen gaan. Met als resultaat: willpower en vertrouwen voor de toekomst!"

Een training voor je mind

Beginnen met koude training

Bijna niemand vindt kou direct fijn. Het is iets wat je jezelf moet aanleren door bijvoorbeeld elke dag koud te douchen. Wil je goed starten? Tijdens Namasté November hebben we op elke club een workshop van Lekker Ademen + ijsbad. Hier leer je de basics van een juiste ademhaling, waarmee je de kou beter aankunt. Een ervaring waar je de rest van je leven iets aan hebt!