Contact Lid worden

Welke voeding vermindert spierpijn?

Een fit lijf creëren gaat niet zonder spierpijn. Het kan zó vervelend zijn dat simpele bewegingen zoals naar de wc gaan (Hi squathouding) een uitdaging is. Met deze voeding verminder je je spierpijn!

Vis 

Omega-3 is je redder in nood. Dit goedje zit in vette vis (want er zijn dus ook magere en halfvette vissen). Denk hierbij aan haring, zalm, sardines, makreel en forel. Eet je weinig tot geen dierlijke producten? Dan kun je aan omega-3 komen door plantaardige bronnen te eten. Denk hierbij aan chiazaad, spruiten, walnoten, hennepzaad en algenolie.

En fruitig 

Aangezien je toch gemiddeld twee stuks fruit per dag moet eten, is dit meteen mooi meegenomen. Staat er een stevige workout op de planning? Sla dan vooral donkere vruchten in. Denk aan kersen, blauwe bessen en cranberry. In deze vruchten zitten antioxidanten, die voor een zogenaamde ontstekingsremmende werking zorgen. En dat zorgt uiteindelijk voor minder spierpijn!

Fitnessmanager Wouter: “Als je lijf gespannen of krampachtig aanvoelt na een workout helpt magnesium je spieren te ontspannen."

Magnesium

Het mineraal magnesium heeft een soort ontspannende werking. Fitnessmanager Wouter: “Als je lijf gespannen of krampachtig aanvoelt na een workout helpt magnesium je spieren te ontspannen. Dit zit o.a. in donkere bladgroente zoals spinazie en in noten, zaden, avocado en donkere chocolade (met minimaal 75% cacao). Als het goed is kom je hier voldoende aan met een gezond eetpatroon. Kom je tekort, dan kan een magnesiumsupplement een goede aanvulling zijn.

Eiwit

Eiwitten zorgen ervoor dat je spieren sneller herstellen na je workout. Tijdens het sporten komen er namelijk scheurtjes in je spieren, die zorgen voor spierpijn. Fitnessmanager Wouter: “Dit klinkt slecht, maar is het niet. Zodra de scheurtjes hersteld zijn is je spier namelijk sterker dan dat ‘ie voor de spierpijn was. En dat wil je. Wees daarom vooral niet bang voor spierpijn.” Wel is het prettig als het herstellen sneller gaat en daar helpt eiwit je bij. Denk aan havermout, vlees, bonen, kwark en eieren. En wil je op een snellere manier aan je eiwitten komen? Probeer een eiwitshake. Op de club bieden we deze aan van The Reboot Club. Bekijk hier het menu.

Oké, toch een cliché

Ja daar zijn we weer: drink voldoende water. Dit lijkt het redmiddel waar je alle problemen mee oplost, want het staat zo goed als bij elk lichamelijk probleem als oplossing vermeld. En het is ook zo. Water zorgt ervoor dat je afvalstoffen makkelijk en sneller afvoert. Het is natuurlijk niet zo dat je pas veel water moet drinken tijdens of na je workout, maar zorg dat je dit verspreid over de hele dag doet. Je lichaam heeft gemiddeld twee liter vocht per dag nodig. Tips nodig om meer water te drinken? Lees dit blog! 

Nog geen lid, maar wel zin in spierpijn? Word lid!