Contact Lid worden

Peutersurvival

Bij peutersurvival leren kleine kinderen om zich te redden na een val in het water. Dit doen ze door zelfstandig op de rug te draaien en naar de kant te zwemmen. Een veilig gevoel én een mooie voorbereiding op zwemles.

Waarom Peuter survival?

Tijdens peutersurvival leren kinderen vanaf drie jaar om zich op hun rug te draaien als ze in het water vallen. Vervolgens leren zij om te blijven drijven tot er hulp komt of om zelf naar de kant te komen. Eerst oefenen ze met een drijfpakje, maar de lessen worden steeds uitdagender. Op een speelse manier werken we aan zelfredzaamheid en zorgen we dat kinderen zich veilig voelen in het water. 

Waarom Peuter survival?

Tijdens peutersurvival leren kinderen zich op hun rug te draaien tot er hulp komt.

Word watervrij voor zwemles

Peutersurvival is een goede voorbereiding op de latere zwemlessen. Kinderen zijn al gewend aan het zwembad, worden watervrij en leren al vroeg luisteren naar de zweminstructeur. Hierdoor is de stap naar de 'echte' zwemles een stuk kleiner en is de kans groot dat zij sneller hun zwemdiploma halen. Ook is er geen wachtlijst voor kinderen die doorstromen vanuit peutersurvival naar zwemles. 

Word watervrij voor zwemles
Teaser

Bekijk ook: zwemles

Klik hier