Lid worden

Peutersurvival

Peuters willen niets liever dan de wereld om zich heen ontdekken. Ze zijn groot genoeg om zelf rond te lopen, maar te klein voor zwemles. Hoe zorg je dat zij veilig op ontdekkingstocht kunnen in ons waterrijke land? Leer hen zichzelf redden na een val in het water met Peutersurvival.

Waarom Peutersurvival?

Natuurlijk let je goed op je kinderen. Zeker als zij nog klein zijn. Toch is het een geruststellende gedachte dat zij zichzelf kunnen redden na een val in het water. Tijdens Peutersurvival leren kinderen zich op hun rug te draaien. Vervolgens leren zij om te blijven drijven tot er hulp komt of zelf naar de kant te komen. Eerst oefenen we met een drijfpakje, maar de lessen worden steeds uitdagender. Daardoor wordt de zelfredzaamheid van kinderen steeds groter.

Waarom Peutersurvival?

Voorbereiding op zwemles

Kinderen leren tijdens Peutersurvival geen zwemslagen zoals schoolslag en borstcrawl. De focus ligt op het overlevingszwemmen na een val in het water. Toch is Peutersurvival wel een goede voorbereiding op de latere zwemlessen. Kinderen zijn al gewend aan het zwembad en leren al vroeg luisteren naar de zweminstructeur. Hierdoor is de stap naar de 'echte' zwemles een stuk kleiner.

Voorbereiding op zwemles
Teaser

Bekijk ook: zwemles

Klik hier