Contact Lid worden

Zwanger & Sport cursus

02 Aug 2018 t/m 08 Nov 2018

Let op! Deze activiteit heeft al plaatsgevonden.

Zwanger & Sport is een leuke en sportieve manier om fit te blijven tijdens de zwangerschap, je voor te bereiden op de bevalling en snel weer in shape te komen na de bevalling!

De cursus bestaat uit 9 weken pre cursus (waarvan de laatste avond partneravond) en 6 weken post parfum cursus welke start tussen de 6 en 8 weken na de bevalling. De post parfum cursus bestaat uit 5 hersteltrainingen en een babyshower met babymassage als laatste les.

Inhoud pre cursus

Vanaf 20 weken kun je deelnemen aan de cursus Zwanger & Sport. Het eerste gedeelte, de pre cursus, duurt 9 weken. Elk trimester bestaat uit een ander programma, omdat je lichaam gedurende de zwangerschap ook steeds verandert. De oefeningen zijn hierop aangepast. Je volgt verschillende sportlessen, maar je krijgt ook les in oefeningen zodat je buitenom de cursus zelfstandig aan de slag kunt. 

Inhoud post cursus

Na de bevalling duurt de herstelfase van je lijf ongeveer 6 tot 8 weken. Tijdens deze fase komen de organen en buikholte weer langzaam op hun plek. Tijdens die fase neem je vooral rust. Daarna start je met het tweede gedeelte van de cursus, de post cursus. Hierbij begin je met lichte cardio- en krachttraining om het lichaam weer te laten wennen. De les daarop ga je aan de slag met de buikspieren tijdens een fitnesscircuit en pak je andere spiergroepen met zwemmen, Pilates en BodyShape. Een mix van alles! 

Praktische informatie

Start: donderdag 2 augustus 
Hoe vaak: 15 lessen
Dag & tijd: 
Pre cursus | donderdag van 18.30 - 20.00 uur
Post partum cursus* | maandag van 18.30 - 19.30 uur
Locatie: Club Pellikaan Amersfoort
Kosten: € 210
Aanmelden: via info@zwanger-en-sport.nl of bel 06 15 20 92 68
Meer informatie: zwanger-en-sport.nl

*startdatum post partum in overleg

Praktische informatie