Contact Lid worden

Wanneer een lesje yoga niet genoeg is

Doe je er alles aan om te ontspannen maar lukt het niet? Misschien denk je niet meteen aan dry needling, maar dit kan je zeker helpen om je spieren te laten ontspannen. Maud Bruens van FysioHolland vertelt er meer over.

Nu even niet

Je moet veel ballen in de lucht houden; werk, relatie, gezin, vrienden en dan hebben we het nog niet eens over jouw eigen struggles. Soms lukt het gewoon niet om de tijd voor jezelf te vinden en als je de tijd dan wel hebt, lukt het niet om 100% te ontspannen. Vaak gebeurt er dan het tegenovergestelde; je gaat je druk maken om datgene dat niet lukt en de spanning slaat op je spieren. Wat nu?   

In de knoop

Als je al een tijdje last hebt van gespannen spieren kan yoga je helpen te rekken, strekken en ontspannen. Soms zit de spanning zo diep dat een yogales of massage niet voldoende is. Met dry needling kan de therapeut wél bij deze diepliggende triggerpoints en kunnen je spieren de spanning beter loslaten.  

Wat is dat dan?

Bij dry needling worden spieren aangeprikt en raken op die manier snel en langdurig ontspannen. In tegenstelling tot acupunctuur wordt er maar één naald gebruikt en blijft de naald kort in de spier. Maud, (sport)fysiotherapeut bij FysioHolland, geeft aan: ‘Bij acupunctuur behandel je de energiebanen en met dry needling behandel je alleen de spieren.’ Het inbrengen van de naald is zo goed als gevoelloos, alleen kan de aanraking met de spier een korte kramp geven. Maud: ‘De behandeling levert vrijwel direct resultaat, dus dat is de kortdurende pijn wel waard.’

The day after

Maud: ‘Na elke behandeling is het belangrijk dat je de geprikte spier goed blijft rekken’. Dat is precies waar yoga weer om de hoek komt kijken. Kies een milde vorm van yoga om de spieren rustig te rekken en luister hierbij goed naar je lichaam. Na de behandeling kan yoga helpen om geen nieuwe spanning om te bouwen en meer controle te hebben over je spieren.

Wil je graag een keertje meedoen met één van de yogalessen bij onze clubs? Lees dan verder op:

Teaser

Proefles Yoga?

Klik hier