Contact Lid worden
zwemles informatie

zwemles informatie

Q&A zwemles

Vanaf welke leeftijd kunnen kinderen op zwemles? 

De volgende leeftijden gelden per les:

Baby & peuterzwemmen: 0 t/m 2,5 jaar
EasySwim peutersurvival: 2,5 tot 4 jaar
EasySwim zwemles: vanaf 4 jaar 
Privé zwemles: vanaf 4 jaar

En hoe lang duurt een les?

Baby & peuterzwemmen: 30 minuten
EasySwim peutersurvival: 45 minuten 
EasySwim zwemles: 45 minuten
Privé zwemles: 30 minuten

Hoe groot zijn de groepen? 

Baby & peuterzwemmen: maximaal 9 kids
EasySwim peutersurvival: maximaal 5 kids
EasySwim zwemles: maximaal 9 kids
Privé zwemles: maximaal 1 kind

Wat houdt EasySwim in?

EasySwim is een modern zwemlesconcept waarbij kinderen op hun eigen niveau worden uitgedaagd om zelf mee richting te geven aan hun eigen zwemopleiding. Spelenderwijs, intensief en met veel zwemlesplezier leren zij alle benodigde zwemslagen zodat zij zich goed kunnen redden in het water. De EasySwim drijfpakjes staan aan de basis hiervan. Samen met speciaal ontwikkelde leuke leermiddelen en een geïntegreerde app. De kids worden voorbereid op het halen van 1 diploma: het EasySwimdiploma (vergelijkbaar qua niveau met het oude C-diploma).

Zijn EasySwim drijfpakjes verplicht?

Ja, deze drijfpakjes zijn verplicht. De EasySwim pakjes voldoen aan alle veiligheidseisen. Andere merken niet altijd. Daarom verzoeken wij je vriendelijk om een EasySwim pakje aan te schaffen. Deze zijn ook verkrijgbaar op de club.

Mag mijn kind een zwembril op?

Reageren de ogen van je kind erg gevoelig op chloor tijdens het zwemmen? Bespreek samen met de zwemonderwijzer óf en wanneer een chloorbril tijdens de lessen gebruikt mag worden. Bij het diplomazwemmen is een zwembril niet toegestaan (behalve bij de borst- en rugcrawl). De reden? Als je kindje onverwacht in het water terecht komt, heeft hij/zij ook geen zwembrilletje op en moet je kind zich kunnen redden.

Waarom maar 1 diploma?

Wij hebben als doel om alle kinderen op een leuke, leerzame manier plezier in zwemmen te laten krijgen. Veiligheid staat hierbij ook voorop. Kinderen kunnen zich pas echt redden in het water als zij alle stappen van het EasySwim programma hebben doorlopen. In de oude situatie stopten teveel kinderen na hun A of B diploma. Dit terwijl ze pas echt goed kunnen zwemmen als ze C zouden halen. Vandaar nu 1 diploma: veiligheid en zelfredzaamheid van de kinderen staat hierbij voorop.

Is dit diploma rechtsgeldig?

Iedere zwemorganisatie in Nederland met erkend opgeleide zwemonderwijzers is gerechtigd zwemdiploma's te verstrekken. De zwemdiploma's van EasySwim zijn daarom volkomen rechtsgeldig. Aan de ouders van kinderen dus de keuze wat zij het beste zwemdiploma vinden voor hun kind.

Wat is het verschil tussen EasySwim en andere diplomalijnen?

Binnen andere diplomalijnen is er vooral focus op afstanden en techniek. Kinderen leren heel goed zwemmen, maar het programma is
niet altijd even leuk voor kinderen en ook niet echt praktijkgericht. Kinderen snappen dan ook niet WAAROM ze dit doen. 

Belangrijke voordelen van EasySwim zijn:

  • Minimaal net zo zwaar is als diploma B/C, maar meer praktijkgericht 
  • Betekenisvolle en herkenbare oefenstof voor kinderen
  • Het creëert een hogere bewustwording 
  • Het is leuker en uitdagender voor kinderen

Wat betekent dit voor de duur of inhoud van de zwemopleiding? 

De totale opleidingsduur voor het EasySwim Diploma zal niet langer duren dan het Zwem-ABC. Ook zal de inhoud van de opleiding, qua aangeleerde zwemslagen en vaardigheden, nauwelijks veranderen. Het grote verschil is dat het laatste deel van de opleiding praktijkgericht wordt. Je kind zal dus meer plezier hebben en er zal sprake zijn van een hogere zwemveiligheid door een betere bewustwording.

Wat is de ideale leeftijd om te leren zwemmen?

De meeste kinderen starten met zwemles als zij tussen de 4 en 5 jaar oud zijn. Wij adviseren wel om kinderen zo vroeg mogelijk vertrouwd te laten worden met water. Daarom kunnen kinderen bij ons al vanaf 0 jaar terecht bij babyzwemmen, vervolgd door peuterzwemmen en Peuter Survival. Dit is een goede voorbereiding op de latere zwemlessen. 

Waarom is het ene kind sneller dan het andere kind?

Niet alle kinderen behalen het zwemdiploma in dezelfde snelheid. Een kind kan er meer moeite mee hebben vanwege de motoriek, want niet iedereen ontwikkelt dat in hetzelfde tempo. Dat kan te maken hebben met angst voor het water. Die angst kan voor een groot deel weggenomen worden door je kind al vroegtijdig met het water kennis te laten maken door bijvoorbeeld babyzwemmen of Peuter Survival. 

Wat kan ik als ouder doen om het zwemmen te versnellen?

Ga vaak met je kind zwemmen en doe vooral leuke spelletjes in plaats van oefeningen. Doordat je erbij bent voelt je kindje zich snel op het gemak in het water. Dat geeft zelfvertrouwen!

Teaser

Tarieven en aanmelden

Klik hier