Contact Lid worden

3 redenen om op maandag te sporten

Maandag is voor veel mensen de minst leuke dag van de week. Het weekend is voorbij en een week vol verplichtingen begint weer. Goed de maandag doorkomen? Ga lekker bewegen! We geven je drie redenen om juist op deze dag te sporten.

1. Het is een nieuw begin

Al jarenlang is maandag de drukste dag in onze clubs. En dat is niet voor niets. Net als bij de start van een nieuw jaar staat de maandag voor een nieuw begin. Heb je de week ervoor nét iets teveel genoten en te weinig bewogen, dan is de maandag een mooi moment om je te herpakken. Maak je doelen klein: spreek met jezelf af hoeveel je deze week gaat trainen en wanneer je mag cheaten. Door elke week opnieuw afspraken met jezelf te maken, is de kans groter dat je dit volhoudt. 

2. Discipline voor de rest van de week

Als je op maandag traint, creëer je een sneeuwbaleffect voor de rest van de week. Waarschijnlijk ben je (terecht) trots op jezelf dat je bent gaan trainen. Tel daarbij de geluksstofjes op die je aanmaakt tijdens het sporten en je zult gemotiveerder zijn om later in de week weer te gaan. Een tijdje niet gesport? Begin dan maandag niet meteen te zwaar. Een beetje spierpijn is fijn, maar als je niet meer kunt lopen dan is de kans groot dat het bij die ene keer sporten blijft. Door niet gelijk tot het gaatje te gaan, is de kans groter dat je nog een keer zult gaan deze week. 

3. Je bent vrolijker

We hadden het al over de geluksstofjes die je aanmaakt tijdens het sporten. Daardoor verbeter je je humeur en dat maakt de maandag toch al wat minder zwaar. Schijnt de zon? Verplaats dan zeker je training eens naar buiten. Onderzoek wijst uit dat buiten sporten zorgt voor een extra mentale boost. Bij Club Pellikaan kan dit met een potje tennis of padel en op outdoor area The Field. 

Nog niet lid van de club?

Elk moment is de perfecte gelegenheid om te beginnen met sporten. Maandag kan daarbij extra motivatie geven. Nog niet lid? Word lid en begin met sporten:

 

JOIN THE CLUB