Contact Lid worden

5 redenen waarom yoga goed voor je is

Denk jij bij yoga nog aan zweverige mensen, wierook en geitenwollensokken? Think again! Yoga is één van de snelst groeiende sporten in Nederland én op de club. Wij geven je 5 redenen om ook eens een lesje mee te pakken.

1. Om relaxter te worden

We zijn allemaal steeds drukker: met werk, het gezinsleven, vrienden. We zijn altijd online en willen niets missen. Je kunt veel meer aan als je regelmatig de tijd neemt om te ontspannen, bijvoorbeeld met een yogales. Je zult merken dat je er veel relaxter in het leven gaat staan! 

2. Als aanvulling op je krachttraining

Ben jij veel in het krachthonk te vinden? Dan is een yogalesje erg goed voor je spieren. Yoga is geen krachttraining, maar maakt je spieren wel degelijk sterker én flexibeler. Ons grote voorbeeld Arie Boomsma zweert bij (hot) yoga als aanvulling op zijn krachttraining. 

3. Om blessures te verminderen

Waar je bij fitness vaak bezig bent met presteren en doorpakken, staat bij yoga de aandacht voorop. Aandacht voor de bewegingen en ademhaling, maar ook voor je grenzen. Door regelmatig yoga te doen zul je merken dat je tegen fysieke en mentale grenzen aanloopt. Dit kan helpen bij huidige blessures en het voorkomen van nieuwe in de toekomst. 

4. Om beter te slapen

Yoga verlaagt je cortisolniveau, waardoor je minder stress ervaart. Daarnaast vertraagt je ademhaling, waardoor je sneller in slaap valt. Een yogalesje in de avond óf een meditatie die je online doet - er zijn online duizenden slaapmeditaties te vinden - helpt dus om beter te slapen! 

5. Om gelukkiger te zijn

Door yoga te doen zal je leren om meer in het 'nu' te leven. Klink zweverig, maar is het niet. Het betekent gewoon dat je je minder druk zult maken over gisteren of morgen, maar écht geniet van het huidige moment. Heerlijk toch!

Ga voor rust en ontspanning yogalessen volgen bij: