Contact Lid worden

Dit doet volle maan met jou

Vandaag, woensdag 24 oktober, is het rond 18.45 volle maan. De maan blijkt meer invloed te hebben dan we soms denken. Dit doet het met jou.

To the moon and back

Uit onderzoek blijkt al tijden dat de stand van de maan invloed kan hebben op ons humeur. Zo’n twee dagen rondom volle maan kun je je prikkelbaarder voelen, last hebben van heftige emoties of onrustig slapen. Volle maan kan zorgen dat je teveel ‘in je hoofd’ zit. Tegelijkertijd is deze periode perfect om dingen af te ronden en los te laten. Daarom is het belangrijk om extra goed naar jouw lichaam te luisteren, je energie te laten stromen en je open te stellen voor nieuwe dingen. Tip van Lotte, yogadocente bij Club Pellikaan: ‘Probeer eens een yogales, meditatie of saunabezoek tijdens volle maan en zoek de connectie met jezelf’.

Droom lekker verder

Onrustig slapen of intens dromen komt vaak voor tijdens volle maan. Het kan helpen om ‘s avonds je telefoon weg te leggen en niet meer achter de laptop of tv te kruipen. Het blauwe licht onderdrukt de aanmaak van melatonine, een belangrijk slaaphormoon. Lees een goed boek en probeer bijvoorbeeld eens een slaapmeditatie. Lotte: ‘Wat de maan ook bij je losmaakt, laat het er zijn en oordeel niet. Is het krachtig en fijn: benut die energie. Voel je je niet goed, let it be en bedenk dan, ook dit gaat voorbij.’

Teaser

Yoga proberen?

Bekijk het programma van Namasté November