Contact Lid worden

Dit is waarom wandelen goed voor je is

Je verwacht het misschien niet, maar wandelen doet ontzettend veel voor je lichaam en geest. En het fijne: wandelen kan altijd en hoeft niet lang te duren. Tien minuten per dag is al effectief! Maar waarom is wandelen zo goed? Wij vertellen het!

Niet jojoën, maar wandelen

Tijdens een blokje om zal je niet de meeste calorieën verbranden, maar je zorgt er wel voor dat je lichaam gezond blijft. Wist je dat tien minuten wandelen net zo effectief is als een uur (!) hardlopen? Het gaat hierbij niet om de calorieën, maar om de gezondheid. Mensen die vaker bewegen hebben meer kans om ouder te worden dan mensen die niet tot nauwelijks bewegen. Als je elke dag een stukje wandelt hou je je gewicht ook meer op peil. Zolang je niet te veel schommelt met je dieet en veel wandelt zal je gewicht redelijk gelijk blijven. Loop de trap even op en af, haal koffie voor je collega's, een wandeling is dichterbij dan je denkt.

Bootylicious 

Tijdens het lopen train je niet alleen je conditie, maar ook je billen! Celebrity trainer Harley Pasternak raadt zijn cliënten aan om 10.000 tot 15.000 stappen per dag te zetten als je snel je billen wilt trainen. Met alleen lopen kom je er niet. Wil je dat je billen strakker en ronder worden? Maak een afspraak met een fitcoach, dan helpen zij jou verder.

Bij goeie billen horen fantastische benen! Een stukje lopen is goed voor je bloedcirculatie. Dit betekent minder kans op spataderen en zwellingen in je benen.

Mindful

Wandelen is ook goed voor je geest. Het maakt je hoofd leeg. Je lichaam maakt door het bewegen endorfine aan, waar je blijer door wordt. Ga je buiten in de natuur wandelen? Dan is dit nog effectiever. De buitenlucht geeft je meer rust. Dus heb je een rotdag? Loop even een blokje om. Tijdens drukke periodes is het ook goed om tijdens je pauze even een rondje te lopen. Het zorgt ervoor dat je mentaal weer oplaadt en het zet je hersenen weer op scherp. Na het blokje om kun je er weer helemaal tegenaan!

Weg met die winterdip 

Met de herfst en winter in de aantocht is het belangrijk om de winterdip voor te zijn. In de winter zijn we vaak meer vermoeid. Maar juist tijdens deze drukke maand kunnen we wel wat energie gebruiken. Ook hier is wandelen een oplossing voor: een blokje om verbetert de zuurstof circulatie en maakt je spieren losser. Niet alleen zorgt het ervoor dat je meer energie krijgt, ook verbetert het je weerstand en nachtrust. Om de winter door te komen is het dus toch juist belangrijk om naar buiten te gaan. Kom dus ook van die bank af als het regent, geen excuses!

Nog niet lid en wil je beginnen met sporten? Kom langs voor een rondleiding.