Contact Lid worden

Hoe maak ik tijd om te sporten?

In de ideale wereld wil je waarschijnlijk nóg vaker bewegen dan je nu doet. Maar daar komen de kids, je baan, je vrienden en het huishouden de hoek om kijken. We horen je denken: hoe moet ik dit allemaal managen én ook nog eens sporten? Wij vertellen het.

‘Ik heb geen tijd’

Waarom jij niet en anderen wel? Iedereen heeft 24 uur in een dag. Het zit ‘m erin hoe je deze tijd indeelt. Ben je een vroege vogel? Probeer het sporten in de ochtend te plannen, voordat de rest van de wereld ontwaakt. We zijn niet voor niets vroeg open! Ga je liever later op de dag? Onze Kidsclubmedewerkers kunnen op je kindje passen terwijl jij je uitslooft in de fitness. En je hoeft geen uren te trainen, want wist je dat je ook in 13 minuten trainen hetzelfde resultaat behaalt? Hier lees je hoe.

Stel prioriteiten

Veel mensen plannen sporten om hun dagelijkse verplichtingen heen. Beweging zorgt er juist voor dat je je dagelijkse taken beter aan kunt en geeft je meer energie om extra dingen op te pakken. Goed om sporten dus hoog op de prioriteitenlijst te zetten. Daarom ga jij vanaf nu om je sportmomenten heen plannen, en niet andersom. Prik ze per week vast in je agenda.

Daag je collega’s uit

Haal je baas (tenzij jij zelf die baas bent natuurlijk) over om te starten met bedrijfsfitness. Eén keer per week na werk of tijdens het werk samen met je collega’s een balletje slaan of meedoen met een lesje BodyPump of yoga zorgt niet alleen voor fittere werknemers, maar versterkt ook de onderlinge band. Martijn (manager sportadvies Almere): “Bedrijfsfitness kan daarbij veel financieel voordeel opleveren. Bij sommige werkgevers loopt de korting zelfs op tot 50%." Omdat dit per bedrijf verschilt, kun je het beste eerst bij je werkgever vragen wat de mogelijkheden zijn voor jou.

Maak er een familie uitje van

Sporten voelt misschien als een verplichting, een familie-uitje daarentegen niet! Omdat de club alles onder één dak heeft, kun je hier prima met het hele gezin terecht. Start je zaterdag of zondagochtend samen in het zwembad of zoek een leuke kidsles uit die je samen met je kindje kunt volgen. Zo combineer je beweging én quality time met het gezin. Daarna kun je samen bijkomen onder het genot van een lekkere lunch in The Coffee Club!


Nog niet lid, maar wil je wel beginnen met sporten? Vraag een gratis rondleiding aan!