Contact Lid worden

Indoor thuis activiteiten met kids

En daar zit je dan: met het hele gezin binnen. Dat is gezellig voor een paar dagen maar drie weken is best een lange periode om de verveling de baas te blijven. Bibi, Kidsclub manager in Goirle, weet als geen ander de leukste binnen activiteiten!

APENKOOIEN

Iedere ouder weet dat het huis binnen no-time compleet verbouwd is wanneer de kids zich vervelen. Haal daar de voordelen uit: ga apenkooien! Hierbij maak je een indoor parcours in je woonkamer of tuin. Gebruik kleden, dozen, kussens of omgekeerde eettafelstoelen. Of je kunt een simpele houten plank bij een bouwmarkt kopen, deze tegen de bank aanzetten en je hebt een glijbaan! Tenten en hutten zijn ook altijd een hit. Pak een laken en haal je kerstlampjes weer van zolder!

APENKOOIEN

KIDS YOGA

Op onze clubs geven wij diverse ouder- en kind yogalessen. Ook kun je dit thuis doen: yoga werkt voor kids heel ontspannend. Lees bijvoorbeeld samen het boek ‘Yo-ga je mee’ lezen, inclusief vier avontuur verhalen met bijbehorende yoga oefeningen. Werk je thuis en wil je meer animatie voor de kids? Zet dan het YouTubekanaal ‘Comic Kids Yoga’ of 'Jorienosaurus' op. Beeldschermtijd en tegelijkertijd bewegen, de perfecte combinatie toch? Ouders en kind blij!

KIDS YOGA

#KNIPPENTIJDENSCORONA

Wie regelmatig het Stedelijk Museum bezoekt weet dat er nu een prachtige expositie van Carlos Amarales is geïnspireerd op vlinders. Marissa Mooiman bedacht de hashtag #knippentijdenscorona en ging samen met haar kids vlinders knippen en op het raam plakken. Een prachtig effect thuis in je eigen woonkamer!

#KNIPPENTIJDENSCORONA

LASER DOOLHOF

Je kent de scènes vast: de superheld die zich tussen laserstralen van de ene kant naar de andere kant moet verplaatsen. Hier is opperste concentratie en lenigheid voor nodig. Dit kan ook thuis! Met crêpepapier of tape kun je dit namaken in je gang (smalle ruimtes zijn het meest geschikt). Een perfecte oefening voor wat oudere kids.

LASER DOOLHOF

KLEUREN

Kinderen kleuren graag. Dat blijkt wel aan de home video’s die we kennen: de muur, de bank of zichzelf. Ze tekenen alles onder. Buiten de lijntjes kleuren is veel leuker! Neem extra grote kleurplaten van bijvoorbeeld Makii of leg een grote tekenrol door de hele woonkamer. Valt de zon naar binnen? Gebruik deze dan als schaduw. En heb je nog een oude doos over? Deze kunnen ze ook van binnen en buiten helemaal onderkliederen.

KLEUREN

WASKRIJT OVER?

Verzamel afgebroken waskrijtjes in verschillende kleuren die je nog over hebt. Maak mooie kleurencombinaties en leg ze in de vormpjes van een siliconen houder, voor bijvoorbeeld ijsklontjes. Zet het 10 minuten in de oven op 180 graden en laat ze daarna afkoelen. Zo heb je weer opnieuw teken plezier met hele mooie nieuwe krijtjes in andere vormpjes.

WASKRIJT OVER?

AARDAPPELS HAMSTEREN

Wie deze dagen gehamsterd heeft, zal vast ook genoeg aardappelen in huis hebben. Maak hier stempels van. Snijd met een schilmesje vormpjes uit de aardappelen, dip in de verf en stempelen maar!

AARDAPPELS HAMSTEREN