Contact Lid worden

Jan (72) bezocht Club Pellikaan het meest in 2019

Jan bezocht Club Pellikaan het meest in 2019 van alle leden. Bijna 500 keer kwam hij naar de club. “Ik kom soms wel twee keer op een dag. Al is het maar om even te buurten!”

Het vaakst geweest in 2019. Hoe vindt u dat?

“Ik schrok eigenlijk een beetje! Ze stonden me bij de club op te wachten met vijf mensen en een cadeautje. Blijkbaar ben ik het meest geweest van alle leden over alle clubs...ik vind het zelf ook wel knap! Al kom ik natuurlijk ook vaak even koffe drinken. Dus dat telt niet helemaal.”

Dat vinden we juist prachtig: u komt vaak gewoon even kletsen op de club!

“Dat is vooral omdat ik alleen ben. Ik ben al jaren geleden gescheiden. Mijn zoon vroeg me toen mee naar Club Pellikaan, zodat ik weer meer onder de mensen zou komen. Ik dacht dat het helemaal niets voor mij zou zijn. Wat moest ík nou op een sportschool? Wat ben ik blij dat ik toch ben mee gegaan. Het is de beste keuze die ik ooit heb gemaakt! Zeker omdat ik alleen ben. Ik kom soms wel twee keer op een dag: even sporten, daarna lekker naar de sauna. Ik vind het heerlijk om op de club te buurten. Ik drink dan gezellig een latte aan de bar. Dit vind je eigenlijk nergens anders, denk ik. Het is heel gemoedelijk: allemaal aardige mensen. Ik maak hier heel gemakkelijk nieuwe contacten, terwijl ik eigenlijk best verlegen ben. Als ik met mijn dochter in de stad loopt, vraagt ze: 'Pap, waar ken je al die mensen van?' en dan vertel ik haar dat ik ze heb ontmoet op de sportschool. Hoe mooi is dat!”

Heel mooi. De vrouw van uw dromen nog niet tegen gekomen in de club in die 14 jaar?

“Nee, haha! Weet je wat lastig is? Je weet niet wie alleen is. Ik zou het vervelend vinden als ik een praatje maak met een vrouw die later getrouwd blijkt te zijn. Zo ben ik niet en dat is ook niet mijn bedoeling. Ik kom vooral omdat ik het gezellig vind. Sociale contacten zijn heel belangrijk.”


Blijft er wel genoeg tijd over om te sporten?

“Ja natuurlijk! Ik probeer dagelijks te sporten. Dat is hartstikke gezond, zeker als je meer op leeftijd bent. Ik heb twee kunstknieën en heb twee keer een herseninfarct gehad. De laatste was nog geen drie maanden geleden. Daar ben ik nu nog van aan het herstellen. Sinds drie weken ben ik weer begonnen met sporten samen met Jorge, mijn fitcoach. De linkerkant, daar moet weer gevoel in komen. Ik heb nog wel een lange weg te gaan in mijn herstel. Trainen kan helpen om me sneller weer fit te worden. Ik doe wel rustig aan. In de middag moet ik van de dokter nog even een powernap doen. Dat is ook wel nodig, want ik ben erg moe. Het kan nog zeker een jaar duren voor ik weer op mijn oude niveau ben. Als dat al gaat gebeuren natuurlijk.”

Heftig. Wat betekent dat voor uw trainingen?

“Rustig aan opbouwen. Ik ben al 72, dus het heftige fitnesswerk heb ik sowieso wel gehad. Hele zware apparaten doe ik niet. Ik begin op de spinningfiets en doe daarna wat oefeningen. De ene keer train ik met mijn fitcoach Jorge, de andere keer doe ik alleen mijn rondje. Daarnaast zorg ik dat ik voldoende beweging op de dag heb. Ik fiets veel buiten. Dat is ook mijn tip aan iedereen die fit wil zijn en blijven: blijf in beweging. Zo lang ik het zelf kan, blijf ik het doen!”

Net als Jan beginnen met sporten? Kom langs voor een vrijblijvende rondleiding en informatie.