Contact Lid worden

Netflix: docu tips

Nu het coronavirus Nederland in zijn greep heeft, is een ding zeker: we moeten ons de komende tijd zelf zien te vermaken. Netflix barst van de documentaires over voeding, sport en gezondheid. Wij zetten er een aantal voor je op een rij!

Gamechangers

Benieuwd hoe je een vegan lifestyle kunt combineren met (kracht)training? In de Netflix-documentaire The Game Changers vertellen bekende topatleten - waaronder Arnold Schwarzenegger, Jackie Chan en Lewis Hamilton - hoe sterk hun lichaam is geworden van een plantaardig dieet. Ook vrouwelijke atleten zoals Australische hardloper Morgan Mitchell en Amerikaanse wielrenner Dotsie Bausch vertellen uitvoerig hun switch naar het veganisme. 

Losers

Hoe gaan we om met nederlagen in een wereld waarin alles draait om winnen? In de serie Losers volgt Netflix sporters die pijnlijk verlies hebben weten om te buigen naar succes. Zeker een aanrader als je wat langer de tijd hebt om iets kijken. Stuk voor stuk fascinerende verhalen die worden aangevuld met interviews, animaties en live-action archiefbeelden. 

Minimalism

In deze docu staat 'meer is minder' centraal. Waarom zijn we steeds op zoek naar the next big thing? Waarom staan we in de rij voor de nieuwste iPhone, terwijl onze oude telefoon nog prima werkt? Zeker in deze onzekere tijd worden we ons nog bewuster hoe vergankelijk materiĆ«le zaken zijn. Deze documentaire is daar een mooie aanvulling op. Minimalism onderzoekt de betekenis en veelzijdigheid van minimalisme door kijkers mee te nemen in het leven van verschillende minimalisten wereldwijd. Interessante eyeopener! 

The Mind Explained

Heb jij je weleens afgevraagd wat er in je hoofd nou precies gebeurt? In onze hersenen zitten wel 100 miljard hersencellen die ervoor zorgen dat wij kunnen zien, praten, proeven, voelen, dromen, dansen etc. De wetenschap zoekt volop uit hoe die cellen dat precies voor elkaar krijgen. In de miniserie The Mind Explained wordt in afleveringen van 20 minuten ingezoomd op een onderwerp dat te maken heeft met onze hersenen. Van dromen tot angststoornissen, en van geheugen tot mindfulness. 


Heal

De documentaire Heal gaat over de genezende werking van je geest. Want je mind is tot veel meer in staat dan waar je je in eerste instantie bewust van bent. Change your mind. Change your body. Change your life. Verhalen van spirituele leiders, artsen en mensen met chronische ziekten onthullen het sterke verband tussen de menselijke psyche en fysieke gezondheid. En waarom we in deze tijd misschien nog wel oplettender moeten zijn voor de stress die corona ons geeft, dan het virus an sich. Een absolute aanrader!

Heb je zelf nog tips? Leuk! Deel ze met ons via Instagram of Facebook.