Contact Lid worden

Selfcare tips

Depressies en burn-outs komen steeds vaker voor. Des te belangrijker is het om goed voor jezelf te zorgen en bewust te kiezen voor quality time. Wij helpen je op weg!

Yoga

Self care wordt vaak geassocieerd met een dagje sauna of een bezoek aan de kapper, maar ook yoga mogen we zeker niet vergeten als self care moment. Yoga werkt positief op je gezondheid van o.a. spijsvertering, longen, hart, lever en nieren. Daarnaast helpt het stress verlagen en beter in slaap te komen. Ben je nieuw op het gebied van yoga? Elke donderdag tijdens Namasté November delen wij een online een video speciaal voor beginnende yogi's. Onder begeleiding van yogadocente Jiske. Zo kun je op je eigen tempo kijken of yoga iets voor jou is.

Podcasts luisteren

Podcasts zijn erg populair en niet meer weg te denken. Heerlijk tijdens het auto rijden, in de trein of thuis op de bank. Podcasts bestaan al sinds 2005 en waren vooral te vinden via iTunes. Tegenwoordig zijn er hele waardevolle en interessante podcasts bijgekomen. Op elk gebied is er wel iets te vinden. Tijdens Namasté November plaatsen wij elke dinsdag in november een online meditatie met Karimu op ons Spotify kanaal.

Offline is the new luxury 

Tegenwoordig zijn we altijd en overal online. Veel mensen zie het als een rust momentje voor jezelf. Op de wc, in de trein en in bed. We gaan langzaam richting een verslaving, maar hebben het zelf vaak niet door. We zien het als de perfecte ontspanning. Het heeft veel meer negatieve impact dan we denken of willen weten. Social media kost veel energie en kan zelfs je zelfbeeld verlagen. Bekijk goed wie je volgt en waar je goede energie van krijgt. Zo kwamen wij dit account tegen die ons veel inspiratie gaf. 

Zo zijn er ook steeds meer mensen bezig om bewust offline te zijn. Zo heb je apps die bijhouden hoeveel tijd je op je telefoon zit. Je kunt per dag een limiet instellen en wanneer je daar overheen gaat zal de app je een seintje geven. Ook kun je als simpele tip je notificaties uit zetten. De notificaties zorgen ervoor dat je wordt afgeleid en triggert je om je telefoon te checken. 

Me, myself and I

Niks is stressvoller dan een overvolle agenda. Veel verplichtingen en weinig tijd voor jezelf. Voor veel mensen is het een status en teken van populariteit, in combinatie op social media delen wat je aan het doen bent. Nu in de tijd van covid, kunnen we simpelweg niet vooruit plannen. Dit geeft meer rust en ruimte om te genieten van de simpele dingen. Een spontane boswandeling met het gezin, een boek lezen en bijv. opstaan in het weekend zonder verplichtingen. Door een drukke agenda heb je veel verplichtingen en weinig tijd voor jezelf, maar zorg ervoor dat je emmer niet overloopt. Een moment voor jezelf is belangrijk voor je innerlijke rust. Durf dan ook nee te zeggen en geef aan wanneer het voor jou te veel wordt. Op werk, tegen vrienden en familie. 

Dankbaar

Onze focus ligt vaak op de dingen die we nog niet hebben, en onbewust laten we ook hier ons geluk van af hangen. Uit onderzoek is gebleken dat weten waar je dankbaar voor bent een hele positieve invloed kan hebben op je leven. Een goede oefening is bijvoorbeeld door een vast moment op de dag drie dingen op te schrijven waar je dankbaar voor bent. Of hier dagelijks in je gedachten een momentje mee bezig zijn. Dit kunnen hele ‘simpele’ en kleine dingen zijn. Het leert je tevreden en gelukkig te zijn wat je nu hebt en ook te genieten van de hele kleine dingen in het leven.

Slaap

Zoals Arie Boomsma altijd zegt: “je winst zit aan de voorkant”. Dat betekent op tijd naar bed gaan. Uitslapen lijkt lekker maar daar win je uiteindelijk niks mee. Een vast ritme is belangrijk. Wanneer je een lange tijd, elke dag rond dezelfde tijd naar bed gaat zul je merken dat je meer ontspannen en uitgerust voelt dan wanneer je elke dag op een ander tijdstip naar bed gaat. 


Kom tijdens Namasté November tot rust tijdens de online meditaties van Karimu. Elke dinsdag delen we een nieuwe podcast op Spotify en Instagram. Ook is er elke donderdag een online yogales voor beginners van Jiske. Deze vind je terug op ons YouTubekanaal.