Contact Lid worden

Van sporthater naar fitcoach

Wendy woog 110 kilo en vond sporten maar niks. Zij deed vorig jaar mee met de 100 Days Summer Challenge, is 40 kilo afgevallen en werkt nu als fitcoach op de club in Breda en Goirle. In dit blog lees je haar hele verhaal.

Morbide obesitas

Dit was Wendy in de zomer van 2015, zwaarder dan ze ooit was: 110 kilo. Met een BMI van 38,1 en een vetpercentage van 44% kon ze er niet meer omheen: "Ik had morbide obesitas. Ik stond niet gelukkig in het leven en had een angst voor mijn gezondheid en toekomst. Hoe had ik het ooit zo ver laten komen?"

Morbide obesitas

De Afvalrace

In de zomer van 2016 is voor Wendy de knop omgegaan. Haar blik viel op een Facebook-oproep van De Afvalrace West-Brabant: een half jaar lang trainen onder begeleiding van een personal trainer. Wendy: "De maanden vlogen voorbij en zo ook de kilo's. Ik viel een halve kilo tot een hele kilo per week af."

100 Days Summer Challenge

Tijdens haar afvalrace is ze ook structureel gaan sporten bij Club Pellikaan. Wendy: "Ik deed mee met de 100 Days Summer Challenge van 2017 en was bijna dagelijks 's ochtends én 's avonds in de club te vinden. De challenge heeft me niet alleen gemotiveerd tot sporten, het leverde ook fantastische nieuwe vriendschappen op en belangrijker nog: ik was écht niet meer weg te denken op de club!"

100 Days Summer Challenge

Sportverslaafd

Je hebt je streefgewicht gehaald, maar hoe nu verder? Wendy: "Ik geniet intens van mijn momenten in de sportschool en ben zelfs lichtelijk sportverslaafd. Ik pas mijn voeding steeds opnieuw aan op het sporten en blijf nieuwe doelen stellen, geen gewichtsdoelen maar sportdoelen: één daarvan is een hele marathon." Daarnaast is balans hét codewoord voor Wendy: "Op maandag een taartje, betekent op dinsdag beter opletten en een wijntje in het weekend, betekent iets beter mijn best doen in de sportschool."

Dromen

Wendy kiest nu voor haar eigen geluk. "Ik koos ervoor om na 13 jaar mijn vaste baan in het onderwijs op te zeggen. Het is een absolute droom van mij om mensen te begeleiden in hetzelfde proces als wat ik zelf heb doorlopen. En die droom is vorig jaar oktober uitgekomen: ik werk nu als fitcoach op de club in Breda & Goirle en volg een opleiding in de sportbranche. Daarnaast doe ik cursussen zoals Sport & Voeding, Obesitas & Overgewicht en Diabetes. Ik hoop je binnenkort te zien op de club en help je graag met jouw doelen!"

Dromen
Teaser

Ook meer sporten?

Word lid!