Contact Lid worden

Waarom je goede voornemens nu al zijn mislukt

Het is koud, donker, je bankrekening is leeg en ook vorige week is er nog niets gekomen van je goede voornemens. Het is Blue Monday: de meest deprimerende dag van het jaar. Hoe kun je jezelf weer herpakken? Onze fitcoaches vertellen het!

Afspraak is afspraak

Veel goede voornemens zijn op Blue Monday alweer mislukt. Fitcoach Pam uit Amersfoort over wat wél werkt om je doelen te behalen: ‘Spreek af met een fitcoach of personal trainer. Wanneer je een plan hebt en er iemand op je rekent, ben je minder snel geneigd af te zeggen.’ 

Waar doe je het voor?

Volgens Tamara - fitnessmanager in Tilburg - gaat het vooral om het aanleren van nieuwe gewoontes. ‘Ga daarbij ook na waarom je het doel nastreeft. Om nieuwe gewoontes tot een automatisme te vormen, is het belangrijk om intrinsieke motivatie te hebben en het dus vooral te doen voor jezelf en niet voor een ander.’ Laatste tip van Tamara: ‘Stel realistische korte termijn doelen die bijdragen aan je uiteindelijke doel.’

Gouden vriend

Ben je competitief aangelegd? Dan heeft Wouter - landelijk fitnessmanager - de ultieme tip: ‘Train met een buddy die gelijkwaardig is of zelfs iets fitter is. Dit zorgt ervoor dat je niet onder wilt doen voor de ander’. Nog een leuke bijkomstigheid: na het sporten drink je samen een drankje aan de bar in The Coffee Club. Cheers!

Wil jij alsnog je goede voornemens waarmaken? Word lid en krijg gratis advies van een fitcoach. Ben je al lid en wil je graag samen sporten voor meer motivatie? Maak je vrienden lid en verdien zelf gratis maanden*.

Teaser

Wat zijn jouw doelen voor 2018?

Vraag een proefles aan