Contact Lid worden

Waarom je met groepslessen jouw doelen behaalt

De maand van goede voornemens en doelen opstellen is voorbij. Heb je al op het punt gestaan om de handdoek in de ring te gooien? Dat snappen we. Daarom geven we je 5 redenen waarom groepslessen zoals BodyPump of yoga je kunnen helpen om door te zetten.

1. Vast sportmoment

Wanneer je zelfstandig traint, maak je sportafspraken met jezelf. Je eigen training schuif je gerust 5 keer achter elkaar een dagje op, maar de instructeur van je favo boxing of yogales wacht niet tot jij zin hebt en een virtuele les wordt ook niet even gepauzeerd totdat jij er klaar voor bent. Oftewel: een groepsles is op een vast tijdstip en de afspraak maak je niet alleen met jezelf, maar ook met de groep en/of instructeur. Ze zullen je missen wanneer je er niet bent, en dat krijg je na een paar keer spijbelen vast te horen. ;)

2. Minder stress

Cortisol is een stofje dat vrijkomt door stress. Sporten kan helpen om het cortisolniveau in je bloed te verlagen en zo dus stress te verminderen. Wat blijkt uit recent onderzoek, gepubliceerd in The Journal of the American Osteopathic Association: wanneer je sport in groepsverband, kan je stress met 26,2% verlagen en dat is nog een stuk minder dan wanneer je alleen aan de slag gaat in de sportschool.

3. Motivatie 

Dat trainen in groepsverband motiverender is dan alleen, is niet nieuw. Los van de motivatie blijkt nu dat je groepstrainingen ook langer volhoudt dan individuele sessies. Erik Lenselink van NOC*NSF: “Sport je individueel, dan houd je het gemiddeld zeven weken vol, in groepsverband en onder goede begeleiding is dat gemiddeld zeven maanden.” (bron: sport.nl)

4. Techniek

Stel: je bent super gemotiveerd om te sporten. Dan wil je dat al jouw power op de juiste manier wordt besteed. In de gym wordt je ongetwijfeld wel eens door een andere sporter, personal trainer of een fitcoach aangesproken over hoe je je oefening beter uit kunt voeren. Helaas is er meestal niet voldoende ruimte om een hele training met je mee te kijken en daar bieden groepslessen de oplossing. Een instructeur heeft alle kennis in huis om het beste uit je workout te halen en je te corrigeren waar nodig. Ook een virtuele instructeur vertelt en laat zien hoe je je oefening het beste kunt uitvoeren.

5. Gezellig

Uit onderzoek blijkt dat bijna 40% van de volwassenen in Nederland zich wel eens eenzaam voelt. Een oorzaak is dat we allemaal zo druk zijn, en (te) weinig tijd maken voor dingen die we echt belangrijk vinden: de mensen om ons heen. Onze tip? Combineer! Kom met een vriend of vriendin naar de club, doe samen een groepsles en drink na afloop een kopje koffie in The Coffee Club of relax samen in de wellness.


Op de clubs in Amersfoort, Apeldoorn, Almere, Breda, Goirle, Tilburg en Maastricht hebben we een uitgebreid aanbod aan groepslessen zoals BodyPump, Pilates of yoga. Bekijk het rooster. Nog niet lid van de club? Word lid!