Contact Lid worden

Waarom je met groepslessen jouw doelen behaalt

Vind je het lastig om jezelf te motiveren in de fitness? Dan is een groepsles misschien iets voor jou. We geven je vijf redenen waarom lessen zoals BODYPUMP of yoga je kunnen helpen om door te zetten.

1. Vast sportmoment

Wanneer je zelfstandig traint, maak je sportafspraken met jezelf. Deze afspraak schuif je gerust vijf keer achter elkaar een dagje op, maar een groepsles is altijd op een vast moment. Dat geeft houvast en structuur in je week. En als je regelmatig komt, zal de instructeur je zeker missen wanneer je er niet bent. Dat krijg je na een paar keer spijbelen vast te horen!


2. Je doet beter je best

Wanneer je samen traint met een groep, zul je beter je best doen om de oefeningen goed uit te voeren. Je doet nét iets harder je best om tot het gaatje te gaan. Je wilt immers niet de enige zijn die de oefening opgeeft! Gezonde concurrentie binnen de groep kan motiverend werken. Je daagt jezelf uit om steeds weer grenzen te verleggen. 

  

3. Je houdt langer vol 

Dat trainen in groepsverband motiverender is dan alleen, is niet nieuw. Los van de motivatie blijkt nu dat je groepstrainingen ook langer volhoudt dan individuele sessies. Erik Lenselink van NOC*NSF: “Sport je individueel, dan houd je het gemiddeld zeven weken vol, in groepsverband en onder goede begeleiding is dat gemiddeld zeven maanden.”

  

4. Techniek

Een groepslesinstructeur heeft alle kennis in huis om het beste uit je workout te halen en je te corrigeren waar nodig. De aanwezigheid van deze professionele coach zorgt niet alleen voor een effectieve en veilige training, maar ook voor aanmoediging en persoonlijke aandacht, waardoor je gemotiveerd blijft om je doelen te bereiken.


5. Gezellig

We zijn allemaal altijd druk en maken vaak (te) weinig tijd voor dingen die we echt belangrijk vinden: de mensen om ons heen. Onze tip? Combineer! Kom met een vriend of vriendin naar de club, doe samen een groepsles en drink na afloop gezellig iets in The Coffee Club.


Op de clubs in Amersfoort, Apeldoorn, Almere, Breda, Goirle, Tilburg en Maastricht hebben we een uitgebreid aanbod aan groepslessen zoals BODYPUMP, Pilates of hot yoga. Bekijk het rooster. Nog niet lid van de club? Word lid!


Teaser

Lid worden van de club?

Kom langs