Contact Lid worden

Waarom je moet sporten in de herfst

Deze zomer was héél warm en lang. Toch moeten we er nu echt aan geloven: gure en regenachtige dagen staan voor de deur en de verleiding om binnen te blijven wordt steeds groter, terwijl bewegen juist belangrijker wordt. Waarom? Dat lees je in dit blog!

1. Je hebt minder kans op een winterdepressie

Voel je je in de koudere maanden eerder down? Dit kan komen door de kortere dagen: er is minder licht en de lichtintensiteit is minder. Oplossing? Zoveel mogelijk licht pakken! Hoe? Ga een rondje hardlopen, ga een blokje om in je pauze of kies voor een lesje bootcamp in de buitenlucht in plaats van je binnentraining.

2. Je hebt minder last van gewrichtspijn

Heb je in de wintermaanden last van pijnlijke gewrichten? Dat zorgt er waarschijnlijk voor dat de drempel naar de sportschool nog groter wordt. Toch is het belangrijk om te blijven bewegen! Door de kou heb je namelijk een slechtere doorbloeding van de spieren, die de gewrichten pijnlijker maakt. Door te blijven bewegen stimuleer je de doorbloeding.

3. Je wordt gelukkiger

Door te sporten maak je endorfine aan: het stofje dat ervoor zorgt dat je je gelukkiger voelt. Het wordt ook wel de natuurlijke feel good drug genoemd. Het heeft veel overeenkomsten met morfine, maar wordt dus door je lichaam gemaakt! Het goede nieuws: al na 20 tot 30 minuten matige beweging komen deze stofjes vrij. Het slechte nieuws: je smoesje “ik heb geen tijd om te sporten” gaat dus niet meer op.

4. Je hebt minder stress

Na die heerlijke zomer hakte het werkende leventje er voor velen weer behoorlijk in. Zo ontspannen als we op het strand lagen, zo druk en soms zelfs gestresst zijn we nu weer. Maak je hoofd leeg door te bewegen! Boks je frustraties eruit of probeer te ontspannen tijdens een lesje yoga. Wist je dat yoga ook juist goed is als aanvulling op je cardio en/of krachtschema? Lees hier alle redenen om een yogalesje te volgen.

5. Je bent klaar voor je kerstoutfit

Begin je deze herfst met regelmatig sporten? Dan boek je hoe dan ook vooruitgang. Wat zul je stralen als je dat glitterjurkje of die elk-jaar-terugkerende kerstblouse aantrekt! Vergeet naast je einddoel ook niet je tussentijdse doelen. Zo zie je steeds kleine sprongen en heb je keer op keer een succeservaring. Dit zorgt voor meer eigenwaarde en een trots gevoel: zelfverzekerd het nieuwe jaar in én 1-0 voor op de rest met je goede voornemens.

Teaser

Start deze herfst met sporten

Klik hier!