Contact Lid worden

Waarom vrienden op de werkvloer zo belangrijk zijn

Ben jij bevriend met jouw collega’s? Top! Dat maakt het niet alleen een stuk leuker om naar je werk te gaan, ook is het goed voor je gezondheid en heeft het een positieve invloed op je carrière! Wij zetten alle voordelen voor je op een rij.

Goed voor je gezondheid

Bij vrienden kun je terecht voor steun. Ze bieden een luisterend oor en staan voor je klaar. De sociale steun die zij bieden helpen jou door moeilijke periodes heen. Dit maakt het voor jou een stuk makkelijker om met stress om te gaan. Als je bevriend ben met je collega’s krijg jij ook op je werk die steun. Dit heeft een positieve invloed op je fysieke en mentale gezondheid.

Betere werkprestatie

Natuurlijk klets je veel met bevriende collega’s. Je zou denken dat dit ten koste gaat van je werkprestatie en effectiviteit, maar niks is minder waar. Vaak gaat het namelijk een groot deel van de tijd over werkgerelateerde onderwerpen. Dit zorgt voor een betere prestatie, omdat je inzichten en ideeën deelt. Daarnaast krijgt ook je creativiteit een positieve boost door hierover te praten. Maak het dus vooral gezellig.

Naast dat vriendschappen op de werkvloer positief zijn voor je eigen prestatie, is het ook beter voor de groepsprestatie. Uit resultaten van een onderzoek naar de relatie tussen vriendschappen en groepsresultaten blijkt dat vriendschap een significant positief effect heeft op de prestaties van groepstaken. Teamwork makes the dream work!

Yay for promotion!

Niet alleen het krijgen van sociale steun is positief, ook het bieden van steun heeft grote voordelen. De Amerikaanse auteur Shawn Achor toont aan dat degenen die een hoge mate van sociale steun bieden 40% meer kans op promotie hebben in de komende vier jaar. Dus zorg dat je betrokken bent op het werk en go get that promotion!

Werkgeluk

Er is nog meer. De relatie met onze collega’s heeft ook grote invloed op hoe blij we zijn op het werk. Zo blijkt uit onderzoek naar trends op de werkvloer dat het grootste deel van de mensen collega’s op nummer één heeft staan als het gaat om wat ze het leukst vinden aan hun werk. Vriendschappen op de werkvloer zorgen ervoor dat je met plezier naar je werk gaat en je er jezelf thuis voelt. Onderzoek laat een sterk verband zien tussen het krijgen van sociale steun en geluk. Alle reden dus om vandaag nog te bonden met je collega’s. Want, gelukkiger op je werk betekent ook een gelukkiger privéleven.

Go make some friends

Vriendschappen op de werkvloer zijn dus op veel manieren positief. Maar hoe krijg je nou zo’n goede band met je collega’s? Hier is een tip van ons: ga met elkaar bewegen. Loop eens een rondje in de pauze, ga na werk samen hardlopen of een lesje yoga proberen of misschien is bedrijfsfitness wel wat voor jullie. Hierbij ga je na werktijd sporten onder leiding van een fitcoach, daarnaast kan je ook heerlijk ontspannen in het zwembad of de sauna. Dit zijn geweldige manieren om te bonden met je collega’s en het is ook nog eens goed voor je gezondheid.

Ben je benieuwd of één van onze clubs iets voor jou is? Vraag bij je werkgever na wat de mogelijkheden zijn voor bedrijfsfitness.