Contact Lid worden

Werkstress: wie heeft het niet?

Bijna iedereen heeft wel eens stress of een onrustig gevoel. Stress hoeft niet erg te zijn, maar je moet wel de tijd nemen om te herstellen. Doe je dit niet, dan gaat het mis. Wij geven je tips om op tijd in te grijpen.

Bespreek het

Merk je dat je steeds vaker last hebt van stress? Bespreek het met je collega's of werkgever. Dat is misschien een grote drempel, maar grote kans dat jij niet de enige bent met dit probleem. Wanneer je het deelt, zorgt het voor een betere communicatie, begrip en mogelijkheden om samen naar oplossingen te kijken. 

Change your mindset 

Werkstress komt vaak voort uit negatieve en beperkende gedachten. Gedachten als 'het lukt mij toch niet', 'ik ben niet goed genoeg’ of 'mijn werkgever zal mij toch niet begrijpen'. Dit is geen lekkere flow om in te werken en daarom is het belangrijk dat je je mindset verandert. Grote kans dat deze oordelen niet waar zijn en je vooral last hebt van je eigen gedachten omdat jij ze gelooft. Wanneer je dit kunt loslaten, is er meer ruimte voor rust en positiviteit.

Vraag hulp

Door de negatieve gedachten los te laten, creëer je ruimte om in oplossingen te denken. Een belangrijk onderdeel hiervan is hulp vragen. Vraag ouders of vrienden hoe zij ermee omgaan en of ze tips hebben om het te delen op je werk. En als je zover bent, vraag je collega's dan of zij zaken (tijdelijk) van je willen overpakken. Probeer er tegelijkertijd niet te zwaar aan te tillen: je hebt stress en je weet hoe je dit gaat oplossen. Alles is tijdelijk, dus stress ook! 

Pak je rust

Stress is best normaal en soms geeft het zelfs een voldaan gevoel. Sommige mensen functioneren bijvoorbeeld heel goed met een klein beetje stress. Wel blijft het belangrijk dat je voldoende ontspant. Ontspannen is voor iedereen anders, maar pak een momentje voor jezelf. Dit kan een warme douche zijn, het lezen van een goed boek of languit op de bank met Netflix. Wel blijven je hersenen hiermee altijd 'aan' en kom je niet in een echte diepe ontspanning. Yoga, meditatie of mindulness kan hierbij helpen. In november bieden we extra veel ontspanningssessies aan, bekijk ze hier

Teaser

Even een stapje terug?

Kom tot rust tijdens Namasté November