Contact Lid worden

"Ze vroegen of ik zwanger was van mijn derde"

Elise (28) beviel in mei 2018 van haar tweede en struggelde na haar bevalling met haar gewicht. “Na vijf maanden kreeg ik de vraag: Goh, ben je zwanger van de derde?” Lees hoe Elise de draad weer oppakte.

Zwangerschapsverlof

“Mijn verlof was heerlijk, ik heb echt genoten. Misschien iets teveel. Ik deed weinig aan beweging en ging veel high-tea’en en uit eten. Als kers op de taart haalde ik ‘s avonds nog even een ijsje bij de Mac Donalds. Ik deed er alles aan om die laatste loodjes zo gemakkelijk mogelijk door te komen, zullen we maar zeggen.”


Overtollige kilo's

“De eerste maanden na mijn zwangerschap kon ik de overtollige kilo’s nog wijden aan mijn zwangerschap. Stiekem hield ik mijzelf een beetje voor de gek, maar ik vond het een geruststellend excuus. Totdat ik na vijf maanden de vraag kreeg: ‘Goh, ben je zwanger van de derde?’ Toen ging er bij mij een knop om: dit kon echt niet langer.”


"Bleek dat ik met één pizza bijna alle calorieën van een dag had opgegeten!"

Op naar de sportschool met het gezin

“We namen met het een gezin een abonnement bij Club Pellikaan zodat de kids naar de opvang konden en ik onder begeleiding kon sporten. Ik vond het heel lastig om te zien dat de kilo’s er niet zo snel af gingen als ik had bedacht. Mijn fitcoach gaf aan dat voeding een belangrijk aspect was. Dat klinkt natuurlijk heel logisch, maar er bleek een groot verschil te zijn tussen een beetje op je voeding letten of er echt bewust mee omgaan. 

Ik installeerde op zijn advies de app ‘FOOD’ en er ging een wereld voor mij open. We stelden een gewichtsdoel voor half maart en de app rekende vanzelf uit hoeveel calorieën ik per dag kon eten. Wat een eye-opener toen ik erachter kwam dat ik met één pizza bijna alle calorieën van een dag had opgegeten. Ondanks dat wij thuis ontzettende levensgenieters zijn, zijn we door de app veel bewuster gaan eten. We halen echt plezier uit gezond(er) koken. Deze combi van voeding en beweging heeft ervoor gezorgd dat ik al 12 kilo kwijt ben!”

Sporten met een fitcoach

“Voor mij is het nu vooral belangrijk om dit patroon vast te houden. Ik ga iedere week met heel veel plezier naar een fitcoach waarin we in een groepje trainen. Het werkt erg stimulerend om allemaal met een eigen verhaal en doel aan de slag te gaan. Als ik het alleen zou moeten doen, had ik al veel eerder opgegeven. Het trainen met een fitcoach en in groepsverband zorgt ervoor dat ik gemotiveerd ben en blijf!”


Wil je ook aan de slag in de sportschool? Op de clubs in Amersfoort, Apeldoorn, Almere, Breda, Goirle, Tilburg en Maastricht helpen onze fitcoaches en groepsinstructeurs je graag met jouw doelen. Nog niet lid van de club? Word lid!