Contact Lid worden

Zo help je jezelf meer water te drinken

Het is belangrijk dat je circa 2 liter water per dag drinkt. Dat is best veel en lang niet voor iedereen makkelijk te halen. Wil jij jezelf aanleren om vaker water te drinken? Gezondheidscoach Lizzy van Fit by Liz deelt tips om dit makkelijker te maken!

Waterfles on the go

Schaf een mooie waterfles aan en neem deze altijd mee voordat je thuis de deur uitgaat. Door alleen al het meenemen en het zien van de waterfles drink je vaker. Hierdoor zorg je dat het een gewoonte wordt. Zit je veel aan een bureau tijdens het werken? Zet het dan in het zicht, naast je computer.

Check je urine

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar urine geeft heel duidelijk aan of je genoeg water drinkt. Drink je niet genoeg water? Dan is je urine donker van kleur. Heb je lichtgele urine, dan drink je voldoende en ben je goed gehydrateerd. Heldere urine wat bijna doorzichtig is geeft aan dat je te veel water hebt gedronken. Het gebeurt niet vaak, maar als je te veel water drinkt kun je watervergiftiging oplopen. Dit herken je door misselijkheid, hoofdpijn en braken. Check daarom ook regelmatig je urine als je juist veel water hebt gedronken. Een watervergiftiging herken je aan hele heldere, bijna kleurloze urine.

Water met smaak

Vind je de smaak van water saai of niet lekker? Voeg dan gesneden fruit en kruiden eraan toe. Een paar lekkere recepten zijn; munt, gember en citroen - aardbei en basilicum - komkommer, watermeloen en munt - rozemarijn en framboos - grapefruit, citroen en limoen.

Reminders

Vergeet je nog steeds voldoende water te drinken? Zo zijn er ook apps die je waarschuwen om meer water te drinken en waarop je je waterinname kunt bijhouden. Voorbeelden zijn Water Daily, Waterlogged en Water your body. Daarnaast kun je ook op bepaalde tijden een wekker of reminder aanzetten op je telefoon.

Tellen andere dranken ook?

Je vocht kun je zeker aanvullen met andere dranken. Koffie, (zwarte en groene) thee en zuivel tellen ook mee. Kraan-, bron- en mineraalwater is nog steeds het gezondst, dus deze opties zijn vooral bedoeld als je het water even zat bent.

Meer tips voor een gezondere leefstijl? Lizzy van Fit by Liz helpt je graag. Zij zit gevestigd op de club in Amersfoort. Natuurlijk helpen onze fitcoaches je ook graag lichamelijk fit te houden. Nog niet lid en wil je beginnen met sporten? Kom langs voor een rondleiding.