Contact Lid worden

Sterkste man & vrouw

29 Jun 2024

Zaterdag 29 juni strijden de mannen en vrouwen voor de titel 'sterkste man of vrouw van de club'. Deze dag is onder leiding van meervoudig Nederlands kampioen powerliften en gewichtheffen, Alexander Vermetten.

Competitie

Wanneer • zaterdag 29 juni
Aanvangstijd • 10.00 uur
Locatie • The Field
Kosten • gratis
Aanmelden • receptie
Publiek • neem vooral je eigen supporters mee!

Voor wie?

De wedstrijd voor de sterkste man en sterkste vrouw is een Club Pellikaan special voor leden van 18 jaar en ouder. Maar neem gerust je eigen supporters mee om je aan te moedigen! Enige ervaring met fitness is belangrijk om de wedstrijd goed door te komen. Verder is de deelname op eigen risico. 

Winnaars

De winnaars van dit event krijgen een ereplaats op de club met foto. Je mag daar een jaar lang in de spotlight staan tot het volgende event weer is! Op dit moment zijn Jeroen en Mijntje daar te zien, zij zijn de vorige winnaars van het event. Durf jij de uitdaging aan? 

Onderdelen

De competitie bestaat uit drie onderdelen in de volgende volgorde:

  1. Farmer walk
  2. Bench press 
  3. Deadlift

Bankdrukken en deadliften wordt beoordeeld tov lichaamsgewicht.

Aanmelden doe je bij de receptie!

Regels per oefening

Farmer walk

Daag jezelf uit met dit laatste onderdeel en test je conditie en gripkracht. We gaan de farmer walk ladder gebruiken. Er zijn geen andere hulpmiddelen toegestaan dan magnesium. Op de vijf meter lijn van de trackbaan staan twee farmer walk handles klaar. De heren beginnen met een startgewicht van 62 kg per hand en de dames met 42 kg per hand. Startend vanaf het beginpunt, loop je met de farmer walk handles in je handen naar de overkant en plaats je de achterste schijf over de lijn. Vervolgens keer je om en draag je de farmer handles terug naar het beginpunt. Daar plaats je de achterste schijf weer over de lijn. Tijdens deze oefening mag je rust nemen en eventueel de handles even loslaten. Het doel van dit onderdeel is om zoveel mogelijk meters af te leggen binnen één minuut. Zodra het stopsein klinkt, laat je op dat moment alles los.

Bench press

Bij dit onderdeel kun je je eigen riem en polsbanden gebruiken. Ook zijn er vangers aanwezig voor het bankdrukken. Je kunt de barbel pakken en aanreiken vanuit het rek. We maken ook gebruik van de benchpress ladder. De heren beginnen met een startgewicht van 80 kg en de dames met 30 kg. Elke deelnemer voert één herhaling uit in de aangegeven volgorde. Deze herhaling geldt alleen als de barbell het bovenlichaam raakt in de beginpositie en eindigt met gestrekte armen bovenin. Gedurende de hele beweging moeten de billen het bankje raken. Na elke ronde wordt het gewicht verhoogd totdat er uiteindelijk één persoon overblijft met het maximale gewicht. Een herhaling wordt helaas afgekeurd als de armen niet volledig gestrekt zijn.

Dit wordt beoordeeld tov lichaamsgewicht.

Deadlift


Je mag kiezen welke type deadlift je wil uitvoeren: de sumo of conventionele deadlift. Wel belangrijk dat je dezelfde type deadlift blijft uitvoeren tijdens het hele onderdeel. Materiaal dat je mag gebruiken bij dit onderdeel: straps, eigen belt en kniebanden. Bij dit onderdeel gebruiken we de deadliftladder. Dat betekent als startgewicht: 140 kg bij de heren en 60 kg bij de vrouwen. Elke deelnemer maakt in de aangegeven volgorde steeds één herhaling. De herhaling wordt goedgekeurd nadat je helemaal rechtop staat (armen en benen volledig gestrekt en schouders staan naar achteren. Na elke ronde zal het gewicht opgehoogd worden totdat er uiteindelijk één persoon met een max. gewicht overblijft.  

Dit wordt beoordeeld tov lichaamsgewicht.


Teaser

Open dag in Goirle

MEER INFO